Водещите новини! Русия арестува учени, работили по ракетите „Кинжал“. Гешев излиза в отпуск „по лични причини“ (и още…)

Getty Images/Булфото/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 18 май    

 

Трима руски учени, които са работили по технологията за хиперзвукови ракети „Кинжал”, са арестувани в рамките на разследване за държавна измяна.

Русия арестува учени, работили по технологията за ракетите "Кинжал"

***

Главният прокурор Иван Гешев излиза в отпуск по лични причини.

Това съобщи той по време на заседанието на Висшия съдебен съвет.

ВСС заседава по искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

Иван Гешев излиза в отпуск по лични причини

***

След въпрос на водещия за какво си говорят с обвинител номер 1, тя отговори: "Ние за рецепти с Иван Гешев не сме си говорили."

Десислава Атанасова: Аз бях жената политик, на която г-н Гешев се обади по телефона

***

"Не е необходимо да имаме главен прокурор в системата – правосъдната система не работи, независимо, че има тази фигура. Премахване на модела „главен прокурор”, вкарване на модел, в който прокуратурата да бъде независима, е нашата представа за промените"

Илина Мутафчиева: Притеснява ни партийната квота във ВСС

***

„Решението било уж на Мария Габриел, уж от парламентарната група знаели, ама всъщност научили в ефир… или нещо подобно… важното е, че Бойко ни лук ял, ни лук мирисал", написа Лена Бориславова от ПП във фейсбук профила си по повод скандалите около главния прокурор Иван Гешев.

„Бъдещ бивш главен прокурор обвинява политически партии (ГЕРБ и ДПС) и техните “лидери”в предателство заради поисканата оставка и им търси обяснение по телефона за тези им действия“.

Лена Бориславова: Бойко ни лук ял, ни лук мирисал

***

Трима души, сред които 5-годишно момче, бяха убити при руски обстрел в Херсонска област в сряда, предаде ДПА, като се позова на властите в южния украински регион.

Руски обстрел в Херсонска област: Три жертви, сред които и дете

***

Четири деца от местна индианска общност бяха открити живи в Южна Колумбия повече от две седмици след като самолетът, с който пътуваха, се разби в джунглата, съобщи президентът Густаво Петро, цитиран от агенциите.

Децата са спасени от спасителен екип, съставен от военнослужещи, пожарникари и представители на гражданската въздухоплавателна администрация на Колумбия, в дебрите на джунглата в колумбийската провинция Какета.

Самолетът - "Чесна 206" - изпълнявал полет със седем души на борда от Араракуара, провинция Амасонас, за Сан Хосе дел Гуавиаре, град в провинция Гуавиаре, в ранните часове на 1 май, когато подал сигнал за тревога заради повреда на двигателя.

Колумбийски спасители откриха оцелели деца в джунглата над две седмици след самолетна катастрофа

***

 

Водещи новини

Още новини