Колумбийски спасители откриха оцелели деца в джунглата над две седмици след самолетна катастрофа

  • 18 май 2023 06:36

  • 1440
  • 0
Колумбийски спасители откриха оцелели деца в джунглата над две седмици след самолетна катастрофа
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Четири деца от местна индианска общност бяха открити живи в Южна Колумбия повече от две седмици след като самолетът, с който пътуваха, се разби в джунглата, съобщи президентът Густаво Петро, цитиран от агенциите.

Децата са спасени от спасителен екип, съставен от военнослужещи, пожарникари и представители на гражданската въздухоплавателна администрация на Колумбия, в дебрите на джунглата в колумбийската провинция Какета.

Самолетът - "Чесна 206" - изпълнявал полет със седем души на борда от Араракуара, провинция Амасонас, за Сан Хосе дел Гуавиаре, град в провинция Гуавиаре, в ранните часове на 1 май, когато подал сигнал за тревога заради повреда на двигателя.

"След усилено издирване от нашата армия открихме живи четири деца, които бяха в неизвестност след самолетна катастрофа в Гуавиаре. Това е радостна новина за цялата страна", написа Петро в Туитър.

При катастрофата са загинали трима възрастни, включително пилотът, а телата им са открити в самолета. Четирите деца на възраст 13, 9 и 4 години и 11-месечно бебе са оцелели при удара в земята.

По първоначални данни от гражданската въздухоплавателна администрация, която координираше спасителната операция, децата са успели да избягат от самолета и са тръгнали през тропическата гора да търсят помощ.

Спасители, подпомогнати от следови кучета, попаднали на изхвърлени плодове, които децата са яли, за да оцелеят, както и на импровизирани укрития, направени от растителността в джунглата, пише БТА.

Извънредно положение заради престъпността в Еквадор

В спасителната операция участваха и самолети и хеликоптери на колумбийската армия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1440 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини