Илина Мутафчиева: Притеснява ни партийната квота във ВСС

  • 18 май 2023 11:35

  • 1108
  • 2
Илина Мутафчиева: Притеснява ни партийната квота във ВСС
© Нова нюз

Партийната квота във ВСС ни притеснява, това не може да е гарант за независимост. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Илина Мутафчиева в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

Не е необходимо да имаме главен прокурор в системата – правосъдната система не работи, независимо, че има тази фигура. Премахване на модела „главен прокурор”, вкарване на модел, в който прокуратурата да бъде независима, е нашата представа за промените. 

Относно исканията за оставки на главния прокурор Иван Гешев, неговия заместник Борислав Сарафов и на заместника на Сарафов – Ясен Тодоров, тя заяви, че не е работа на депутатите да искат такива оставки.

„Този спектакъл замаскира съдебната реформа, каквато си я представяме ние като политическа група. Да искаш оставката на някого, за да прикриеш своите проблеми е мотод, който се ползва през годините”, обясни Мутафчиева.

Борислав Сандов: Кабинет на ГЕРБ с програма на ПП-ДБ звучи нереално

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1108 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.05.18 | 14:36

2
П.П. са OneCoin! OneCoin е измамна схема за криптовалута, провеждана от офшорни компании OneCoin Ltd, базирана в България и регистрирана в Дубай, и OneLife Network Ltd (регистрирана в Белиз), ...

2023.05.18 | 12:18

1
Я се гръмни

Добави коментар

Водещи новини