Фандъкова: Вдигането на цената на "синята зона" ще намали автомобилите

share

Целта на "синята зона" и на увеличението на цената само в централната градска част е да намалеят автомобилите, които влизат в тази част на града. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти.

Да паркират в периферията, да паркират в буферните паркинги, да ползват метрото, за което откриваме и втори метродиаметър в края на август, каза тя.

Нашата цел е - да подобряваме градския транспорт чрез проекта, който реализираме за модернизация на градския транспорт. Всичко това са алтернативи. За мен е безалтернативно да освободим идеалния център от многото автомобили, които всеки ден са там, подчерта Фандъкова.

Всеки има право да възрази против въвеждането на "синя зона", отговори Йорданка Фандъкова на въпрос за събирането на подписка срещу въвеждането на "синя зона". Ние винаги се съобразяваме с решението на съда. Винаги ще има хора, които са недоволни, особено когато се покачва някаква цена, каза тя.

Заедно с построяването на метрото, на новите булеварди и особено с пускането на подземните паркинги, се създава алтернатива за движението в София. Нормално е да се опитваме да ограничим влизането на автомобили в централна градска част след пускането на метрото и след пускането на подземните буферни паркинги. Много е важно да си отговорим всички – искаме ли да имаме по-чист въздух, по-спокойна градска част или просто искаме да създаваме удобства на всеки автомобил, който пожелае да паркира на Ларгото например, подчерта кметът.

Водещи новини

Още новини