Значи Лукойл са произвеждали горивото за украинските танкове? Разбрахте ли защо падна кабинетът „Петков“ и колко сме пробити от руски слугинаж?

Факсимиле: Die Welt
share

Искам преди всичко да започна с осмислянето на новината, че Лукойл е произвеждал гориво за украинските танкове и БТР-и.

Ако сте чели статията на Die Welt, знаете за какво става въпрос. Ако сте я прочели (или поне сбитата версия) и сте изпитали силна тревожност, спокойно можете да спрете да четете и този текст – няма да ви стане по-хубаво от него.

„Ди Велт“: България е покрила една трета от нуждите от оръжие на Украйна

Ако сте чели статията и не сте получили нервно разстройство, предполагам, че и вие още се смеете на новината, че Лукойл е произвеждал гориво за украинските танкове.

Не сте само вие. 

Но сега, за съжаление, ще ви разваля настроението. Ето така:

Трябва да се отбележи простата истина и тя е, че не „България го е направила…“ и „България е застанала…“, а отделни личности са успели ВЪПРЕКИ ситуацията и настроенията в България. 

Голяма част от матрьошките и до днес не спират да ни дърпат към касапите и далеч от европейското семейство. Шумно и нахално. С надежда убиецът да спечели войната и те да получат „наградата си“ или, ако я загуби, светът да забрави, че са колаборационисти. Те са свикнали да не им се търси сметка (по българо-съветски), но да видим дали и светът ще действа по българо-съветски или ще им се стори тясна планетата много скоро. 

Но е факт, че – колкото и да си го пишем на НАШАТА сметка – то всъщност е на сметката на няколко отделни човека и една част (немалка, слава Богу!) от българското общество, която застана твърдо зад справедливостта и даде мандат това да се случи. 

Но… разбрахте ли защо падна кабинетът „Петков“? Защо единственият вот на недоверие в съвременния ни парламент мина? Никога досега вот на недоверие не е минавал. Но засягайки руските интереси, демонстрирахме „иновативност“. 

Видяхте ли как се прокараха линиите – кой от коя страна застана? Кой поиска вота на недоверие и кой го гласува?—това са играчите в полза на Русия и Путин; и КАКВОТО И ДА ГОВОРЯТ и каквито и евроатлантически етикети да си лепят, СЕ ГЛЕДАТ ДЕЙСТВИЯТА, а не думите. 

Защо „евроатлантиците“ скочиха първи и поведоха битката срещу Промяната? Русия. 

Защо враждите с президента бяха загърбени? Русия.

Защо всички скочиха срещу Промяната и ДБ? Русия. 

Защо коалицията се разпадна? Русия. 

След като тихомълком (за съжаление, но за това – след малко) Кирил Петков и Асен Василев са успели да поведат европейските лидери в правилната посока, Русия и лилипутин „наказаха“ България като ПЪРВА в ЕС, на която спряха газа. 

Разбрахте ли защо до ден днешен Промяната им е в устите на всички и за всичко им е виновна? Защо всички вкупом се хвърлят на Промяната? Явно са били единствените, които не са играли по старите правила – Русия раздава картите, а вие се правите на врагове и така 30+ години Преход. Има ли партия (освен ДБ), която да не скочи на Промяната? Има ли контролирана организация или ведомство, които да не скочиха на Промяната? За съжаление, това нищо не говори на електората – или, както ония са свикнали да го наричат: широките народни маси. 

Представяте ли си колко е завладяна България от руски подлоги, копейки, рубладжии, лизачи и местни говн*яди, че се налага тогавашният премиер тайно да прави ИСТОРИЧЕСКА стъпка, достойна за уважението на цял свят? 

Това е нашата България днес, драги читателю – място, на което, ако искаш да направиш нещо голямо и значимо, трябва да го направиш скришом, иначе те дърпат на дъното и те покриват с л***а.  

И ТОЧНО сега НСО сваля охраната на Кирил Петков…

Отмъщение? Заплаха? Разплата? Хич не се виждат руските конци, дето дърпат куклите, нали? Хич не. 

Защо Борисов все още има охрана? 

Отпадането на охраната на Петков е решение на междуведомствена комисия, председателствана от шефа на НСО. Тя е заключила, че няма заплаха за лицето…
(!!!)

Точно след статията в Die Welt нямало опасност. Помните ли докладите, че службите ни са пробити от руски агенти и руско влияние? Чиста случайност, нали?

Та – защо Борисов има охрана, а Петков – не? На базата на какво е преценено, че за Борисов има опасност, по-голяма от тази за Петков? Каква опасност е по-голяма от тази да се противопоставиш на Русия и агентите ѝ? Да ѝ построиш тръба? Едва ли. 

Ще си позволя тук да използвам първо лице множествено число, не че го заслужаваме, но ей така—защото имаме нужда да се почувстваме като участници в нещо значимо:

Имали СМЕ(!) историческа роля в обръщането на хода на войната. И се е наложило да се крием. Това е нашата България днес. 

Всички го знаем, дори и лъжците и пропагандистите, и онези, които избират да им вярват, защото животът достатъчно ги е смачкал, че да са станали такива… всички го знаем, но все пак ще го обобщя, защото те не си го признават, макар да знаят, че е така: 

Играта на русофилите/рублофилите, които си мислят, че заблуждават нас, останалите, е да ни обясняват, че да не се помага с оръжейни доставки е равно на мир, докато истината е много проста и прозрачна: да не се помага е равно на това да се остави агресорът спокойно да завладее и пороби цяла държава. Ние знаем, че тяхната любов към Русия не е безплатна, но колкото и да си ги знаем, това е нещо, с което не се свиква… не се свиква, че са сложили България на тезгяха – за продажба, без окото им да мигне. Нашата България. 
_______________

P.S. Цитат от Клуб Z от 9 април 2022 г.: 

„Президентът Румен Радев няма да освободи началника на Националната служба за охрана (НСО) ген. Емил Тонев, както поиска правителството, а вместо това посъветва премиера Кирил Петков (ПП) да не се опитва да овладява службите, както и да внимава какво прави по отношение на Република Северна Македония, за да не си отиде преждевременно от власт“.

Водещи новини

Още новини