Председателят на СОС обясни как ще работят билетите за 30 и 60 минути

БНТ
share

От началото на следващата 2023 година хартиеният билет отива в историята, но той и в момента е в пенсия. Това каза в интервю за предаването "Лице в лице" председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. 

По думите му, данните към края на октомври сочат, че близо 6 милиона от пътуванията със столичния градски транспорт са реализирани с новите дигитални начини на плащане, като 4 милиона от тях са платени с банкови карти. "Градският тарнспорт и с новите технологии, и с подоновен съия си сътав е вече в 21 век в услуга на хората", допълни Георгиев. 

Представиха новите електронни карти за градския транспорт в София

Той обясни и как ще работят новите билети: за 30 и 60 минути: "Това е плод на анализ, не на хрумване на някой от общината. Срещу 1,60 лв. в момента може да ползвате само едно превозно средство. С новия билет може да сменяте превозното средство. Няма на 31-вата минута контрольорът да ви свали от превозното средство. Билетът за 2,20 лв. е възможност. Иначе, може 3 пъти да платите по 1,60 лв. Времето от 30 минути е времето за смяна на превозните средства. 30-те минути касаят само възможността за смяна на трамвая с автобус", уточни той. 

Водещи новини

Още новини