Представиха новите електронни карти за градския транспорт в София

  • 21 декември 2022 11:28

  • 3898
  • 3
Представиха новите електронни карти за градския транспорт в София
© Булфото

От Центъра за градска мобилност (ЦГМ) представиха пред медиите новите превозни документи за градския транспорт на София, които ще влязат в експлоатация от 1-ви януари, предаде репортер на Novini.bg

Директорът на ЦГМ Димитър Дилчев разясни, че новите електронни билети с прекачване ще останат на същата цена от 1,60 лв., обяснявайки, че с новите билети ще може да се ползва повече градският транспорт на столицата.

Показват новите билети за градски транспорт в София

По думите на общинския съветник Зафир Зарков целта е чрез новите превозни документи да се създаде по-голямо удобство за пътниците.

През лятото от СОС беше приета нова тарифна политика на града, която има за цел да систематизира и организира по по-удобен начин за пътниците превозните документи. Въпреки необходимостта от поскъпване на билетчето заради скока на цената на енергоносителите, се опитахме да запазим цената и да привличаме нови пътници, а не да ги отблъснем. Основната цел е да се представят превозните документи за хората, които най-рядко ползват градския транспорт. Това са билетите с възможност за прекачване. Те са два вида. Първият е билетът "30 плюс" и струва 1,60 лева. Той ще предоставя нова възможност да се прекачвате неограничено в рамките на първите 30 минути в транспортните средства на градския транспорт и след това да довършите своето пътуване, отново неограничено във времето, до края на съответния маршрут. Вторият билет е "60 плюс", който е аналогичен на първия. В рамките на един час можете да използвате всички транспортни средства на града – метро, трамваи, тролеи и автобуси. Той е на цена от 2,20 лева, коментира Зарков.

По думите му от два месеца част от новите превозни документи се радват на успешна продажба. Това са картите за родители на дете до 2 години и картите за ученици и младежи до 26 години.

По време на изявленията директорът на ЦГМ обяви, че едномесечните карти за метрото отпадат, подчертавайки, че новите електронни билети ще са много по-изгодни.

Той разясни още, че в метрото ще може да се пътува с досегашния обичаен хартиен билет от 1,60 лева, но той ще важи само за едно пътуване.

Всеки, закупил хартиен билет - ще може да го използва до 31 март, подчерта Дилчев и допълни, че валидирането с безконтактни дебитни или кредитни карти или смарт устройства също представлява билет с прекачване.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3898 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.12.21 | 15:08

3
дилчев о..сра и тук пейзажа в градския транспорт, както в община студентска. далаверата да върви, а хората - кучета ги яли.

2022.12.21 | 15:08

2
дилчев о..сра и тук пейзажа в градския транспорт, както в община студентска. далаверата да върви, а хората - кучета ги яли.

2022.12.21 | 14:51

1
Сега да не почнат масови измами с електронните билетчета,че лесно се манипулират,друго си е хартията.

Добави коментар

Водещи новини