Район „Изгрев“ в София е с най-мащабното строителство на детски градини

  • 12 януари 2023 16:34

  • 267
  • 0
Район „Изгрев“ в София е с най-мащабното строителство на детски градини
© личен архив

Първа копка на разширение с две нови групи на 49-та детска градина „Радост“ в ж.к. „Дианабад“ направи днес кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев. Той пожела строежът да е бърз и качествен, за да може съвсем скоро детското заведение да приеме още деца от квартала. Предвидено е и изграждането на нов физкултурен салон, и на нови площадки.

Администрацията на общината е планирала през 2023 г. най -мащабното разширение и строителство на детски градини в София от половин век насам.

След като миналата година започна строежът на модерна, голяма и самостоятелна детска ясла, а след това - разширението на 23-та ДГ „Здраве“, сега идва ред да се увеличат местата в 49-та ДГ „Радост“, както и в 30-та ДГ „Радецки“ в квартал „Дианабад“. Там строежът на нова сграда за четири групи деца ще започне утре. Предстои и изграждането на нова самостоятелна и модерна градина за 15 групи деца.

Д-р Делян Георгиев се е заел с трудната задача да разреши един от най-наболелите проблеми–

липсата на свободни места в детските ясли и градини. За целта общината активно строи и разширява базата, като е предвидила откриването на 500 нови места за малчуганите на района. Така на практика „Изгрев“ ще стане първата и единствена община в София, която ще осигури места в образователните заведения за всички деца, които живеят на територията й.

„Най-мащабното разширение и строителство на детски градини от 50 години насам в София е в район „Изгрев“. Благодарение на упоритата работа на настоящата районна администрация постигнахме забележителен успех. Доказахме, че когато има желание и отговорност към хората в района, могат да се случват много хубави неща“, заяви районният кмет д-р Делян Георгиев. Той благодари и на общинските съветници, без чиято подкрепа общината нямало да успее да се включи адекватно в програмата на Столична община за разширение на места в детските градини.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
267 0

Свързани новини

Водещи новини