Безплатен столичен градски транспорт за украинските бежанци до края на войната

Булфото (архив)
share

Столичният градски транспорт ще бъде безплатен за украинските бежанци до края на войната. Това решиха общинските съветници днес.

След началото на инвазията в Украйна, СОС реши да направи безплатен градския транспорт за бежанците в срок от три месеца. По-късно той беше удължен на четири и предстои да изтече през октомври.

До края на военните действия е новият срок на решението. То бе прието с 31 гласа "за". Трима съветници се обявиха против, други девет гласуваха "въздържал се".

По-рано предложението беше прието и на заседание на комисията по транспорт. Возенето за украинците е безплатно срещу предоставяне на паспорт и/или регистрационна карта, съдържаща личен номер на чужденец.

Обсъждат безвъзмездно ползване на градския транспорт в София за бежанци от Украйна

Безвъзмездно остава и ползването на помещението, където в момента е разположен хуманитарния център на организацията "Мати Украйна".

На мястото се се събират и разпределят хранителни и битови продукти, дрехи, хигиенни материали, термо одеала, лекарства, медицински медикаменти и всякакви други вещи от първа необходимост. 

Имотът е общински, намира се на ул. "Царибродска" и също ще се предостави безвъзмездно до края на войната.

Решението се прие с 37 гласа "за", 3 "против" и 8 "въздържал се".

Водещи новини

Още новини