Протестиращите превозвачи си спретнаха луд купон за 100 бона: Докато има балъци, ще има и тарикати (видео)

share

На редакционната поща на Novini.bg бе изпратено интересно видео, на което се вижда как протестиращите превозвачи се забавляват на купон с поп-фолк певицата Камелия само 4 дни, след като излязоха на национален протест с искания към правителството.

Докато се оплакват от нарастващата инфлация и затруднения в работата им, очевидно за превозвачите не е проблем да платят немалкия хонорар на една от най-популярните поп-фолк певици. Купонът тече с пълна сила, веселие и танци след края на Общото събрание на Съюза на международните превозвачи на 14 май, а скандалното видео впоследствие бе изтрито от страницата им във „Фейсбук“.

Превозвачите излязоха на национален протест, камиони и автобуси блокираха страната

Коментарите под видеото гласят: „Голям купон стана. Благодарим на Съюза на превозвачите и великата Камелия“. И още: „Докато има балъци, ще има и тарикати“.

Според запознати, забавата е струвала на превозвачите около 100 000 лв. Това са около 50 заплати на шофьори, при средна такава от 2 000 лв. Едно от исканията на превозвачите е акцизът на горивата да падне с 50 %. Тези средства, обаче, все трябва да дойдат отнякъде и някой ще плати сметката. Най-вероятно това ще са българските пенсионери, за които трудно ще се намерят средства за 20% увеличение на пенсиите. Като цяло ще бъде ощетено и цялото общество. 

Ситуацията очевидно е - "Абе, пускай Камелия и сипвай!".

Водещи новини

Още новини