Аню Ангелов: Не може да се хвърля кал само върху армията

share

Има наистина голям риск при производството на взривове, както и по време на тяхното демитализиране, каза в сутрешния блок на БНТ министърът на отбраната Аню Ангелов.

Той призна, че е имало грешки, за да се стигне до взривете в района на "Петолъчката".

Ангелов припомни, че според думите на собственика на "Берета трейдинг" са разрязвани на части бойни ракети. Министърът поясни, че това е недопустимо, защото в тези ракети има взривно вещество.

Аню Ангелов съобщи, че е абсолютно невярно, че е имало в склада, където са демитализирани взривовете, някакви нерегламентирани неща.

"Държавата си носи своята отговорност, но тя трябва да бъде ясна и точна - кой всъщност е допуснал нарушенията, за да си стигне до взривовете", каза  още министърът на отбраната.  Той призова прокуратурата и следствието да си кажат тежка дума, включително и за Министерство на отбраната, за да стане ясно, кой е виновен за случилото се.

"Не може да се хвърля кал винаги върху армията, каквото и да стане. Армията има за цел само да помага", каза още Аню Ангелов.

Министърът съобщи, че тази седмица ще бъде разтрогнат договора с "Берета Трейдинг" и това ще стане въз основа на клаузата, в която е записана, че договорът може да бъде разтрогнат при условие, че фирмата няма възможност да изпълнява своите ангажименти.

Водещи новини

Още новини