Пепел от роZи…

Getty Images/Novini.bg
share

Двама руски граждани са подведени под съдебна отговорност за разпространение на фейкове за руската армия. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14766

Единият е блогърът Ники Белоцерковски, а другият е публицистът Александър Невзоров. Белоцерковски, между другото, е food блогър, демек: пише за храна и ресторанти. 

А Невзоров на 9 март в страницата си в Инстаграм и на 19 март в канала си в YouTube е публикувал информация за умишлен обстрел на родилния дом в Мариупол от руската армия. 

Това му е „престъплението“.

На 4 март путин подписа закона за публичното разпространение на лъжлива информация за въоръжените сили на РФ. Закон, който уж целял да защити интересите на Русия и нейните граждани. 

Да приемем, че през някаква мно-о-о-о-ого крива призма на един вманиачен луд диктатор това може да има някакъв смисъл. Никой здравомислещ няма да го види, но един диктатор го вижда. Как го формулира обаче: „да защити интересите на Русия и нейните граждани“. 

Както се казва: найс, а? 

Да припомня няколкото реда по-горе: съдят човека, защото казал, че стреляли по болница. Нещо, което целият свят видя. 

Никой журналист от западна медия не е бил съден за това, че съобщава когато американските сили ударят граждански обекти по грешка. Само казвам. Но да се върнем на формулировката „да защити интересите на Русия и нейните граждани“. Забранено е да се пише и че руската армия среща трудности. Дори да е така, е забранено да се пише. Смята се за фейк. Истината е фейк, ако не е угодна на лилипута. Танковете им станаха пепел от роZи, но те песни пеят в прослава. 

На фона на това, в България пък имаме депутати, който публикуват призиви, маскирани уж като шега, путин да праща руски ракети по българския Министерски съвет. Говорят, че американското посолство ни диктува, а не представят и ЕДНО доказателство, казват, че премиерът ходи в американското посолство, без да представят и ЕДНО доказателство, а самите те се видяха принудени да си признаят, че са ходили на среща с руската посланичка. Когато тя – руската посланичка, която си мисли, че е губернаторка – обижда България, същите тези „политици“ мълчат. Нито дума не обелват за „влияние“ или намеса“. Обиждат се, че се вее украинското знаме вчера и заявяват, че искали само българското да се вее в България. На кого ги разправят тия? (!!!) На кого! На всичките им митинги се веят руски знамена. Те веят руското знаме, което в момента е равно на знамето на Третия райх, но се възмущават от чуждите знамена. Е, няма такава наглост! 

Излезе вчера едно разследване на Свободна Европа за това, че руските тролове от „фабриката“ заработват по 18 стотинки на коментар. 

18 стотинки…

И това е хонорар, не заплата. Ще рече: ако не си изпълниш нормата, няма да получиш парите. Те се отчитат пред супервайзерите с линкове към съдържанието си, но само едно минаване на администратор през полето им на „работа“, демек: полето за коментари, където им изтрива писаниците и им забранява профилите, и цялата им заработка отива на кино. Нѝ стотинки, нѝ копейки, нѝ нищо. 

Затова те работят като луди, за да заработят. Активирали са се като за последно. 

Хем господарите им имат повече нужда от тях, хем те имат нужда от повече работа за същите пари. 

Както виждате, „депутатите“ от про-руските партии също така са се активирали, но те го правят за малко повече пари от обикновените тролове. Те също са тролове, но с последователи и по-голяма трибуна. 

Което ме подсеща за вица: 

- Госпожице, ще си легнете ли с мен за 5 лв.?
- Простак! Никога!
- А за половин милион?
- Е… за толкова, защо пък не?
- А за сто лв.?
- Пф! За каква ме имате?
- Каква сте, вече установихме. Сега преговаряме за цената. 

И едните са тролове, и другите са тролове. Просто с различна цена. 

Троловете се блокират. Така се работи срещу тях. Блокирате ги и спирате вредното им влияние. Дали ще е на страницата ви, дали ще е в парламента. 

Чакам с нетърпение Кирил Петков да се усети, че тези хора са особено опасни за националната ни сигурност.

Има глава на раменете, има очи, има уши, нека не чака „експертите“ по национална сигурност, щото те май са същите, дето докладваха пред Народното събрание, че война няма да има, да сме спокойни. 

Джуджето в кремъл е забранило да се пише и говори каквото и да било срещу русия и блядската армия, а ние сме ги оставили тука от парламентарната трибуна да се гаврят с България. 

Гнус ме е от този политически „елит“. Как се докарахме до там, че да се оставим тролове да коват законите ни в парламента? „Израждане“ досега направиха няколко протеста, една тяхна пожела путин да стреля с ракети по българския Министерски съвет, шефът им плашеше с „Белене“, отказаха да се прати подкрепа на Украйна, обещаха про-путински митинги, сеят страх и разделение, плашат с размирици едва ли не и внесоха предложение да се закрие комисията по досиетата. Това им е „работата“ за България. 

Наследницата на терористичната организация БКП пък върви със смели стъпки в същата посока и от техни членове се чуват изказвания, че НЕ путин бил виновен за войната в Украйна. 

Тези хора са плазмодии. Те трябва да бъдат махнати от управлението на страната със закон. Тези уродливи тумори в българската политика трябва да бъдат забранени, както в Германия е забранена нацистката партия. А в момента трябва да бъдат подведени под отговорност за думите и поведението си. Война е! Трябват мерки. 

От парламентарната трибуна се научиха всички таркати, че могат да заработват копейките, без да носят грам отговорност и взеха да се престарават. Положението стана „талант търси България“.

Време е да се озаптят. 

Не забравяйте: войната рано или късно ще свърши. Кремълското джудже вече я загуби. Дори да вземе Украйна или част от нея, той погреба собствената си страна. Върна я не в 1917 г., а чак в крепостничеството я върна. Той нас вече ни е сложил в списъка с неприятелските, а и преди това не ни уважаваше. Те никога не са ни уважавали. Ние сме просто губерния. Никога не са ни приемали за суверена държава. И може да ни спре газа и без да има „повод“. 

Но, ако се случи да имаме нужда от помощ (за газ, за пари, за бежанци), кремълското джудже няма да ни помогне. Най-много да се престори, че го прави, но на чудовищна цена, те винаги ни карат да им ПЛАЩАМЕ чудовищни цени са уж протегнатата ръка. Но, ако войната скапе икономиката ни, заради кризите, ако ни спре газът, ако проимаме нужда от истинска помощ, ще трябва да се обърнем към истинските си партньори. А те ще си припомнят и „неутралната“ позиция по навеждането, ще си припомнят и про-путинските партии в парламента, ще си припомнят и циркаджийските номера на израждане, БКП, на техните „журналисти“ и други „-исти“ .

Може би няма да ни откажат, но ще ни помогнат с презрение, ще ни е много срам. А мястото ни ще е до тоалетната в ресторанта на цивилизацията. А националното ни самочувствие и то (пак) ще стане пепел от роZи. Две световни войни на грешната страна, после 45 години в съюз с най-големия враг на цивилизацията СССР, най-после имаме шанс да заемем мястото си в европейското семейство, а се оставяме на путинските тролове в парламента и по улиците да ни диктуват дневен ред и да ни дърпат към гнусното блядско съществуване в мордорската кочина на евразийските човешки помияри. 

Те дори не знаят какво са демократични избори, но наричат нашия премиер „чиновник“… 
 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14766

Водещи новини

Още новини