Полицаи и граничари излязоха на протест

Булфото
share

След пожарникарите днес на протест излязоха полицаите и граничните служители от цялата страна.  

Те се събраха днес пред сградата на Народното събрание. По предварителна информация, протестът ще бъде подкрепен от синдикалната федерация на служителите в МВР.

Основното настояване е за ръст на възнагражденията с 20%. Според тях последното увеличение на заплатите е било преди 2 години. С 30% са увеличени заплатите в някои държавни структури. Тогава полицаите получават 15 на сто увеличение, вместо с 30%.

Полицаи излизат на национален протест пред НС

„Реформата в системата на МВР не се случва от години въпреки обещанията на всички управляващи, ние сме тези, които излизаме първи и обявяваме исканията си, защото нашият труд не се цени, особено в момента” - заявява Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Против сме и за идеята, която бе подхвърлена за изваждането на службата по пожарна безопасност от структурата на МВР. Първо, не е поискано нашето мнение за тази промяна. Това не се прави по този начин“, посочва още Тенев.

Синдикатът на служителите в затворите е потвърдил своята подкрепа за протеста на колегите си от Министерството на вътрешните работи, които настояват за увеличение на заплатите на работещите в сектор „Сигурност“.

 

Водещи новини

Още новини