Протест пред РЗИ във Велико Търново срещу зелените сертификати

bulphoto (архив)
share

Във Велико Търново над 30 граждани се събраха на протест пред Регионалната здравна инспекция срещу въвеждането на зелените сертификати.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Според протестиращите новата мярка е ограничаване на човешките им права и въвежда допълнително разделение между ваксинирани и неваксинирани.

„Това е личен избор и не може по никакъв начин да ни ограничават достъп и каквото и да е било до услуги, по този начин и бизнесите да страдат от това“, казват протестиращи, пред БНР.

Tеглят се по 1000 зелени сертификата на минута у нас

„За мен това е геноцид към народа. Не виждам смисъл да се образуват зелени сертификати. Тези сертификати ни ограничават човешките права“, казва друг недоволен от мярката.

„Въвеждането на сертификатите е един вид дискриминация към всички, които не желаем да се ваксинираме“, споделят още хората.

„Ние, неваксинираните, не сме по-различни от ваксинираните от гледна точка на заразяване и пренасяне на зараза, така че това е пълен абсурд за мен въвеждането на такива сертификати“, заяви протестиращ.

„Много права на нас, гражданите, се отнемат и това е едва следваща стъпка за един електорален концлагер, който се гласи за нас. Ние сме против зелените паспорти, искаме свобода“, споделя друг.

В област Велико Търново заболеваемостта достигна 436 на 100 000 население, увеличават се тежките случаи и карантинираните паралелки в училищата. В специализираните Covid сектори в болниците са свободни само 15% от леглата. Със завършен ваксинационен цикъл е под 18% от населението.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини