Цветан Цветанов: Всички да почетем паметта на загиналите за свободна България

булфото
share

Всеки от нас на тази дата трябва да отдава заслуженото към паметта на тези, които дадоха живота си за една свободна България, заяви заместник-председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов на връх "Околчица".

В деня на всенародно поклонение пред паметта на Христо Ботев, неговите четници и загиналите за свободата и независимостта на България Цветанов, заедно с повече от 150 симпатизанти на партията и много врачани, измина последния преход по стъпките на легендарната чета до върха. Той заяви, че се стараe всяка година да бъде на паметното място като минава пътя на Войводата и изрази радостта си, че все повече деца и младежи се присъединяват към похода. Това е начин да има дадем ясен знак, че трябва да уважават историята си, а с историята на България можем само да се гордеем, подчерта Цветан Цветанов.

В отговор на въпрос да коментира декларацията на "Атака" за отмяна на турските наименования и замяната им с български, Цветанов отбеляза, че на този ден на поклонение не трябва да се поставя този въпрос. Той добави, че България има богата история, има своята култура и всеки един от нас трябва да има толерантен подход към тях. Според него такъв подход трябва да имат всички българи, независимо от техния етнически произход, а повдигането на подобни теми в днешно време целят едно - противопоставяне на българското общество. Нека отдадем заслуженото на Ботев, на всички четници, които загинаха за свободата ни - това е важното и ценното, което трябва да съхраним, заяви той.
Днес във всенародното поклонение на връх "Околчица" участваха привърженици на партия "Атака", водени от лидера им Волен Сидеров, които издигнаха плакат "ГЕРБ, защо сте за турските имена". Към тях се присъединиха и представители на ВМРО-БНД, водени от Красимир Каракачанов.

Водещи новини

Още новини