Столичната община с амбиция за по-хубави детски площадки

Pixabay
share

Столичната община работи много активно, за да изгради стратегия за поддържането на детските площадки в най-добър вид. Това заяви пред Novini.bg Десислава Билева, зам.-кметът на Столичната община по направление „Зелена система, екология и земеползване“. Поводът да я потърсим е лошото състояние на съоръженията за деца в столичните квартали. 

Така например в кв. Изток се натъкваме на опасна ограда, за която родители не веднъж са сигнализирали местната власт.

На други места из София често може да се натъкнем на стърчащи железа, скъсани въжета или липса на някоя дъска. 

 Снимка: Novini.bg

Оказва се обаче, че липсата на средства възпрепятства своевременното решаване на проблемите.

"В нашия район има много детски площадки в окаяно състояние. Проблемът е, че общината не разполага с необходимите средства за подновяването им. Финансовият ресурс по това перо е много оскъден, правим каквото е по силите ни, но пак е недостатъчно”, коментира неотдавна кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев.
Родители с пореден апел: Искаме болница, в която децата влизат без страх

Проблем се явява и собствеността на детските площадки са в обхвата на дейностите на дирекция „Зелена система“, за други обаче съотвената община.

Десислава Билева обясни, че е изискана информация от кметовете на всички райони за необходимите средства за поддръжка на текущата година. Тя увери, че в Столичния общински съвет темата е актуална и целта е да се осъвременят местата за игра. Предвиждат се и повече съоръжения за по-големи деца - над 12 г. Фандъкова: Осигуряваме терен за изграждане на нова детска градина в кв. „Манастирски ливади - изток“

"Ние трябва да направим всичко възможно да се погрижим за местата, ня които играят децата", категорична бе Билева.

Още относно развитието на София и бюджета за 2021 г. може да чуете и в това видео:

Водещи новини

Още новини