Протест пред НАП поиска оставката на Спецов

Булфото (архив)
share

Малоброен протест с искане на оставката на изпълнителния директор на НАП Румен Спецов се проведе пред сградата на агенцията, предаде БНР.

Гражданите настояват за яснота около казуса с фирмата със задължения, която е била притежание на Спецов.

По-рано министърът на финансите Асен Василев обяви, че прокуратурата е образувала проверка по случая.

Снимка: ГЕРБ-Хасково

От ГЕРБ определиха проверката като "безпрецедентна ситуация". На брифинг бившият финансов министър Кирил Ананиев нарече "срамно" и "демотивиращо за бизнеса" съобщението, че управителят на приходната агенция е подозиран в данъчни измами и източване на ДДС. Ананиев призова да не се протака и да се чака прокуратурата, тъй като за минути може да се направи проверка в информационната система "Контрол" на приходната агенция и да се види дали има нарушения:  “Неговата фирма съществува в тази информационна система. Още от момента, в който му е изпратена заповедта за данъчна ревизия, той лично си е получил тази заповед. След това лично е получил и ревизионния доклад и е използвал този период на удължаване, за да създаде условия и да продаде своята фирма на малоимотен човек, човек с криминално престъпление, който е съден няколко пъти".

ГЕРБ атакува: Г-н Спецов бил ли е спец по източване на държавната хазна?

Във връзка с изнесените вчера факти от служебния здравен министър Стойчо Кацаров за незаконни трансплантации в болница "Лозенец" Ананиев увери, че докато е бил здравен министър, не е получавал такива сигнали. 

Водещи новини

Още новини