Свилен Ноев става лице на кампания на SOS Детски селища

Булфото
share

Свилен Ноев, вокалистът на група "Остава", става лице на кампания, посветена на изоставените деца, съобщиха инициаторите от SOS Детски селища България.

Целта на кампанията е да насочи вниманието на обществеността върху тревожната статистика, че всяка година над 2000 деца в България биват изоставени от родителите си, повечето от които още в родилния дом.

Тревожен е и фактът, че това е устойчива тенденция през последните 10 години. Особено драматично е положението на тези семейства в условията на сегашната епидемична и зараждаща се икономическа криза, когато уязвимите социални групи стават още по-уязвими, посочват  от SOS Детски селища България.

Тя мечтае да остане в своето семейство. Ти можеш да сбъднеш мечтата й!

Те искат да привлекат дарители в подкрепа на децата, лишени от родителска грижа или които са в риск да я загубят. Свилен Ноев посвещава песента си "Великан" на SOS Детски селища България.

В записа участват и музикантите от "Остава". Пред Радио София Свилен Ноев каза, че групата има 2 нови песни и подготвя още записи. Намерението на музикантите е наесен да издадат нов албум.

Водещи новини

Още новини