Последен ден от годината. Посрещаме 2021 г. без големи тържества заради COVID-19

Pixabay
share

Без шумни тържества, без концерти и традиционното Дунавско хоро ще посрещнем новата 2021 г. Заради епидемичните мерки във връзка с COVID-19 общините у нас се отказаха от забавите.

Властите пък призоваха хората да се въздържат от купони на закрито в големи компании. Общините обаче обещаха да зарадват гражданите с пищна заря, която да може да се види от терасите на домовете ни. Междувременно от Пожарна безопасност и защита на населението напомнят за опасността от неправилното боравени с пиротехниката.

Тържествата на открито са забранени тази година и по целия свят. В някои държави има локдаун, което ще ограничи изцяло събирането на хора на едно място. 

Днес си отива една трудна година, изпълнена с много предизвикателства.

Покрай тема номер едно - коронавируса, много хора не само у нас, а по целия свят заживяха нов живот. Живот с повече дистанция, с ограничени контакти, с повече страх от болести дори. Предизвикателства имаше във всички сфери на бизнеса - от здравеопазването до туризма. 2020 бе година на противоречия. А според психолозите само онези, които са съумели да се приспособяват към промените, успяват по-лесно да запазят спокойствие и да не позволяват паниката да властва в ежедневието им.

Кои събития белязаха света през 2020 г.?

Има прогнози, че пандемията ще продължи и догодина. Затова и надеждите за успеха на ваксините срещи коронавируса са големи. Всички вече отчитат и загубите за икономиката от кризата. Техните размери обаче ще бъдат ясни догодина. Специалисти коментират, че пораженията от 2020 г. ще окажат влияние върху цялата нова година.

Водещи новини

Още новини