Творец и експерти заедно в инициатива за широко прилагане на българската кирилица

Марио Евстатиев
share

Творецът и типограф Стоян Тодоров, и екипът от специалисти в областта на пътническите информационни системи на Марио Евстатиев, реализираха проект, в който, традиционната българска кирилица, да бъде приложена при електронните табели на автобуси, тролейбуси и трамваи.

След като преди една година, официалният шрифт на София, бе въведен в електронните информационни средства, сега, библиотеката се увеличава с още един шрифт, изчертан по всички изисквания за традиционна българска кирилица.

ЦГМ предложи временно да се намали работното време на градския транспорт

Стоян Тодоров е завършил Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров". Запален скейтър, дизайнер и типограф, той приема предизвикателството, възникнало в неформален разговор по отношение на възможностите на матричните табели. След интензивна работа, отнела едва 3 дни, шрифтът днес беше тестван на един трамвай по линия 20.

Той ще се използва за изписване на имената на дестинации, при които не е възможно прилагане на официалния шрифт на София поради дължината на текста или размера на матрицата, обясняват авторите.

Водещи новини

Още новини