ЦГМ предложи временно да се намали работното време на градския транспорт

ЦГМ с предложение за временно намаляване на работното време на обществения транспорт, съобщиха от пресцентъра на Центъра за градска мобилност. 

Въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки от 27 ноември тази година ще доведе до намаляване на пътникопотока в обществения транспорт на Столичната община. Затварянето на училища, университети, забраната за извънучилищни дейности, както и промяната в работния режим на различните бизнеси ще е и причината за по-малка натовареност по линиите на градския транспорт. 

Глоба до 300 лв, ако не носите маска в градския транспорт

Ето защо, Центърът за градска мобилност ще предложи на Столичния общински щаб временна промяна в работното време на обществения транспорт  за периода от 30 ноември 2020 година до 21 декември 2020 година.

Предложението е последните курсове на градските линии да са около 22.00 часа, а на извънградските да са около 22.30 часа(подобна мярка беше въведена и на 11 май т.г.).  Временно ще бъде закрита линия А 294, която е с маршрут :Студентски град – метростанция „Г.М. Димитров“.

Колите на обществения транспорт ще се движат по зимни разписания.  ЦГМ  ще прави анализи на потока от пътници в реално време и в случай на необходимост ще може да организира гъвкави промени по линиите, ако се налага. 

ЦГМ напомня, че всички превозни средства, каси, депа и обекти се дезинфекцират минимум по два пъти на ден.

Коментари

  1. 2020.11.30 | 17:57
    ЦГМ да подпомага шофьорите и контрольорите, как оцеляват 10 месеца на първа линия, да се чуди човек.
  2. 2020.11.27 | 09:37
    И персонала на Пирогов и останалите болници ще ходят пеша ли?София НЕ Е САМОКОВ!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет