Областният управител на Пловдив ще иска от РЗИ санкция за претъпкан с хора магазин

Фейсбук
share

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви, че ще иска от РЗИ в града санкция за магазин, който не спазва противоепидемичните мерки. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Тя е уточнила, че ще настоява при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни, да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери, а в същото време да има подобни случаи в други магазини, коментира Каназирева и допълва, че това води до риск мерките да не доведат до желания резултат.

Изказването на областния управител е по повод сигнали на граждани в социалните мрежи, че в един магазините на веригата на "Джъмбо" в Пловдив броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е било нарушено решението на Областния щаб. Тя допълва, че при установен брой на посетителите - 150, е видно, че те са много повече.

Решават спешни проблеми в Пловдив заради COVID-19

По думите ѝ днес проверките продължават, а всеки един магазин трябва да спазва заповедта на здравния министър и решенията на Щаба за броя на посетителите. Дани Каназирева допълва, че тази сутрин е провела разговор с управителя на магазин "Джъмбо" и има уверението, че ще бъдат взети мерки и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини