Ограниченията в Пловдив не се спазват. Каназирева: Това е неуважение!

Дани Каназирева, фейсбук
share

Oбластният управител на Пловдив Дани Каназирева отново отправи апел за лична отговорност на жителите на града. Тя изрази съжаление, че има опити правилата да се заобиколят.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Вече виждам как се търсят всякакви начини, да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените мерки за нощните заведения. Става точно това, което казах още в понеделник. Вече се организират дневни партита, текат реклами, като по този начин, заобикаляйки разпорежданията всяка сладкарница и всеки ресторант могат да станат място за забавления и да се превърнат в дискотеки", коментира Каназирева.

Не бъдете неразумни с COVID-19, чуйте молбите на лекарите!

"Затова и въведохме ограничено работно време за коктейл-барове и кафе-аперитиви, но явно и това много лесно може да се заобиколи от този, който не желае да спазва правилата. Да, институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи. Всичко опира до самосъзнание, а именно като граждани да спазваме няколко прости правила - да ограничим контактите си, да избягваме публични събития и да носим маски при общуване", обясни още тя.

Каназирева сподели, че не иска да се създава паника или психоза, но трябва да се има предвид, че мерките у нас са най-леки спрямо тези в останалите европейски държави. Затова и тя е учудена, че има противопоставяне. 

"Отговорността е обща. Затова отново апелирам за отговорност и спазване на мерките! За съжаление това, което виждам в момента, мога единствено да го определя като пълно неуважение към всички, които работят денонощно от месеци наред. Всеки ден с тревога очакваме справката за заразените медици. Всеки ден със страх броим свободните легла в болниците и смятаме как да ги увеличим за следващия. Всеки ден лично моля всяка една болница и благодаря за всяко едно допълнително легло. Възможностите на болниците, силите на лекарите и на всички нас не са неизчерпаеми. Нашите семейства също имат нужда от нас", апелира областният управител.

COVID-19 е най-разпространен в София. Вижте къде другаде има най-много заразени!

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини