Колко още смърт ви трябва за да повярвате, че не е безобидно?

Pixabay/ Колаж: Novini.bg
share

Да… няма много изненади, логиката е проста и безмилостно праволинейна: колкото повече невярващи в коронавируса има, толкова повече коронавирус има. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Не ви се седеше вкъщи, протестирахте, пуснаха ви, дойде нова вълна от COVID-19;

Писна ви да си гледате домочадието да щъпурка у вас си, искахте да ги натикате обратно по училищата, натикахте ги, разболяват се масово;

Експертите ви предупреждаваха, че COVID-19 НЕ Е грип, не е КАТО грип и щетите са сериозни. Не вярвахте. Вярвахте на „медии“, които ви плашеха с 5G-конспирации и коронавирус „теории“. Сега има почти 300 нови случаи за денонощие (и отброяването продължава…);

Искахте „свобода“ (каквото и да означава това) и да не ви ограничават „правата“, дойде Втората вълна.

Когато имаше строги мерки, имаше и малко случаи на заболели – проста логика.

Много „мислители“ базираха „умозаключенията“ си на тази логика и се опитаха да докажат, че „вирусчето“ е измислица, дрън-дрън работа. Разхлабиха се мерките, почнаха да боледуват хората, „мислителите“ пак са първа писта да обясняват, че няма страшно, то е конспирация. 

Защо така небрежно вярвате на това, което ви изнася да вярвате? Имате една логична и неприятна страна и една пълна фантасмагория, която ви харесва. И избирате второто? Ние какво сме?—общество от второкласници с умове на амеби? 

Вижте… и аз искам да вярвам, че красивите млади дами, например, от рекламите по телевизията НАИСТИНА са заинтересовани от моето добруване, но имам IQ малко по-високо от стайната температура и знам, че ако нещо е прекалено хубаво, прекалено лошо, прекалено фантасмагорично, прекалено емоционално и прекалено крайно, значи просто не е вярно и ми го пробутват с някаква цел. 

Пак да си говорим, че едни кандидат-политици ви зашеметяват, за да им станете фенове или пишман-лекари го правят, за да си увеличават рекламата (съответно приходите!)… пак да си го говорим това е безсмислено като че ли. Колко пъти да си повтаряме елементарни неща? Колко пъти случващото се да ни бие през лицето и ние да се правим, че нищо не се случва и да продължаваме да се врем в проблемите!

Взехте САЩ за пример—как, видите ли, си бранели свободата. Взехте за пример не нормалните американци, а точно феновете на Тръмп – група селяндури с пушки, които отгоре на всичко започнаха да мрат като мухи от същия COVID-19, на който (също като вас!) се подиграваха довчера. 7 000 000 случая в САЩ. СЕДЕМ МИЛИОНА. И продължава…

Какви щети нанася новият коронавирус в сравнение с други смъртоносни вируси?

***

В Австрия въвеждат следното: в столицата Виена заведенията ще са длъжни да вписват данните на посетителите си. Това влиза в сила от понеделник. Информацията ще се пази 4 седмици и идеята е да се следят огнищата на зараза. Когато се появи случаи, властите ще установят с по-голяма точност кои са били контактни с пациента. Влизаш в заведението, дават ти бланка с данни, попълваш, предаваш, сядаш. 

В главата на Ганьо веднага се роди: „А те пà как че разбèрат аз дали не съм си написàл некви фалшиви данни, а!“ А в моята глава пък се роди отговорът: „Дебил…“

Ето я разликата между успешните общества и провалените. Нагласата в главата! Нещо да не ви е ясно? (Не, не на тебе, дето протестираш срещу маските, ти си ясен, ти си над нещата.)

Само между другото: Австрия затяга правилата за идващите от България. Знаем благодарение на кои гении е това. Благодарим. 

Какво ОЩЕ трябва да се случи, за да вденете? Мерките не са толкова страшни. Изисква се елементарна дисциплина. Не може елементарни неща, като носенето на маска, да се превръща в проблем от едва ли не национален мащаб. Един парцал, една марля, едно нищо и никакво парче плат на лицето ти, докато си натъпкан сред другите; социална дистанция, да не се врете едни в други; работодателите да разредят офисното присъствие, 21 век е, ерата на интернета; дискотеките и баровете ДА СПРАТ да ви бъдат приоритет №1. 

Не искам да си представям уроците по история след 100 години…

- И те отказвали да носят маски и се бутали по дискотеките, даже си пращали децата без маски на училище…
- А, не са ли имали маски?
- Имали са, но не са ги носили.
- А защо?
- Не са вярвали, че болестта е истинска?
- Нямало ли е доказателства?
- Имало е, хората са измирали с милиони.
- Учените не са ли ги предупреждавали?
- Предупреждавали са ги.
- Е, защо тогава са се разболявали и измирали…

Урокът по история ще е в раздел: „Ерата на идиота. Намаляване на популацията и влиянието на социалните медии и фалшивите новини за репродукцията на човешката тъпотия. Част II“

***

Българският лекарски съюз (БЛС) излезе с позиция, в която осъжда изнасянето на противоречиви твърдения за разпространението на коронавируса у нас.

(сигурно ще намерите на необходимо да изкоментирате, че ви нарушават свободата на словото, сигурно, или правото на изразяване…? М?)

Оттам определят погрешната информация за COVID-19 като обидна, демотивираща, лишена от лекарска етика и професионална колегиалност.

„Изминаха близо осем месеца от началото на епидемията от COVID-19 у нас. Близо 800 са загиналите, сред тях и 10 лекари, колеги, които не успяха да спечелят битката с коварната болест. Отиде си цяла фамилия лекари - сем. Вакльови от с. Белица, отиде си и д-р Милан Първанов, човекът - болница, както го наричаха съгражданите му”, пишат от лекарското съсловие.

На фона на тези човешки трагедии у нас в медийното и публично пространство продължават да се изнасят противоречиви твърдения, неподкрепени с научни факти, изразяващи единствено лично мнение. Особено тревожни обаче са посланията, които са отправени от колеги – лекари, както и други подобни мнения:

„Няма никакъв смисъл от тези маски освен психологически. Освен това тези маски създават измамното чувство, че сме защитени…” „Коронавирусът е обща вирусна инфекция, която се самоограничава. Излекуваните не са излекувани. Това са хора, на които им е минало.”

Прочетете го. Помислете. Повторете си финала: „Не забравяйте: от COVID-19 се умира, статистиката е красноречива. Колко още пациенти и лекари трябва да ни напуснат, за да повярваме, че вирусът не е безобиден?“

БЛС: От COVID-19 се умира, статистиката е красноречива

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини