200 рокери застават зад митрополит Николай

булфото
share

Приблизително 200 рокери от София ще присъстват на литургия в знак на подкрепа на решението храм-костницата “Света Неделя“ в Батак да бъде превърнат в църква.


В понеделник пловдивският митрополит Николай ще отслужи литургия в храма. На втория ден от Великден стотици вярващи ще участват в литийното шествие в Бачково, където ще бъде изнесена Чудотворната икона на Света Богородица. На Великден митрополит Николай не изневери на традициите и цял преди обед служи тържествена света литургия. Миряните присъстваха на 5-часовата служба в митрополитския храм. “Ние отправяме молитва към Бога за здраве, любов и благоденствие на целия български народ”, заяви пред Dnes.bg след службата пловдивският митрополит.

 

Владиката раздаде червени яйца на вярващите, после присъства на концерт на хора на пловдивските момчета в двора на храма. Митрополит Николай е горд, че е донесъл в България Благодатния огън. Православните църкви в Пловдив първи посрещнаха Благодатния огън и Възкресение Христово. Хиляди вярващи се събраха в храма „Света Марина”, където пловдивският митрополит Николай донесе лично от Йерусалим свещения пламък.

Водещи новини

Още новини