Наш гурбетчия с COVID-19 избяга от Англия и се завърна в Русе

Pixabay
share

Мъж от Русе, който работил в Англия и преболедувал заболяване със симптоми, характерни за коронавирус, разказва дали е получил помощ там и как се е върнал в България.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

След като се връща в Русе, той дава положителен резултат при тест за COVID-19.

21-годишен джигит без книжка и под карантина катастрофира във варненско село и избяга

Пред БНТ русенецът, пожелал да не се разкрива самоличността му, потвърди, че е единият от двата последни тествани и потвърдени случая с COVID-19 в крайдунавския град.

Всичко е започнало в края на март, когато той е бил още в Англия и е почувствал загуба на обоняние, вкус, отпадналост, световъртеж. Без да получи сериозна помощ от местните власти, е преминал за около две седмици през болестта с повече употреба на витамини, чай и плодове. „Отказаха да ми дават какъвто и да е съвет, а ми казаха, че могат да пратят линейки.

"По-скоро исках да ми дадат съвет какво да правим, ако придобием по-сериозен статус. Никаква реакция, аз имам и лично джипи там, което по никакъв начин не ми е помогнало“, разказва мъжът.

След като се е почувствал по-добре, той и един от съквартирантите му, също преминал през сходно заболяване, са решили да се върнат в Русе с кола. След близо два дни път, часове чакане по границите и само с попълване на декларации и паспортен контрол на някои места, те стигат до Дунав мост 1 през нощта на 26 срещу 27 април.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини