21-годишен джигит без книжка и под карантина катастрофира във варненско село и избяга

  • 04 май 2020 23:02

  • 23996
  • 3
21-годишен джигит без книжка и под карантина катастрофира във варненско село и избяга
© Булфото (архив)

Досъдебно производство и четири преписки срещу 21-годишен младеж от Варненско само за период от две седмици, през които той е трябвало да бъде под карантина.

Случаят на грубо погазване на епидемиологичните мерки и на Закона за движение по пътищата е от село Синдел. Младежът се завръща от Германия на 18 април, а малко след това за първи път е установено, че нарушава карантината.

Хванат е да шофира автомобил, без да има правоспособност. Образувано е досъдебно производство, а регистрацията на колата е свалена, съобщиха от полицията.

"Лицето въобще не си стои в тях. Постоянно е с колата. Спират го полицаи и продължава. Нарушение след нарушение", каза пред камерата на БТВ Пламен Лазаров, кмет на село Синдел.

Дни по-късно е хванат за втори път извън дома си и е образувана нова преписка. Това обаче отново не го възпира. Така се стига до 30 април.

"От обяд започва да дрифти. Оказа се, че е без номера колата, дерегистрирана", заяви още кметът на село Синдел.

Двама души от Омуртагско са предадени на съд за нарушаване на задължителната карантина

 

Шофьорът се движи с висока скорост по главната улица на селото. Губи управление върху автомобила и се забива в ограда. По чудо при инцидента няма пострадали. Колата се забива в оградата на Тодор Тодоров. А младежът бяга от местопроизшествието.

"Всичко беше килнато към двора. Вижда се и колонката, която закърпиха. Аз го познавам, той беше беладжията на селото още като малък. И на училище не ходеше. Според неговите обяснения сестра му е карала", каза Тодор Тодоров.

Предстои на 21-годишния джигит да му бъдат повдигнати обвинения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
23996 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.05.05 | 08:44

3
Поредния наркоман
Вашето име

2020.05.05 | 07:34

2
Конфискация на колата, глоба 5000 най-малко и затвор от 5 години, ама като не се сумират наказанията ще му наложат най-голямото и ефект никакъв. Има нужда от ремонт съдебната система. Когато започнат да се сумират наказанията и прогресивно да се увеличават със всяко ново престъпление ще има ефект резултат, ако не на първото, то на второто или третото най-късно.
Ники

2020.05.05 | 06:38

1
Иа страшни лекета, ама слаба ни е държавата и го допуска това.

Добави коментар

Водещи новини