Петя Аврамова: Работата по големите инфраструктурни обекти не спира

Булфото (архив)
share

Обектът е дълъг малко над шест километра и започва от този пътен възел при Лозен на АМ ''Тракия'', след който следват още три пътни възела – при с. Герман, при Самоковско шосе и пътния възел при ''Младост'', с което се затваря изцяло Околовръстният път на София. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова инспектираха разширението на Софийския околовръстен път в участъка от пътен възел "Цариградско шосе“ до пътен възел "Младост", предаде репортер на Novini.bg

По думите на министър Аврамова пътят ще се състои от три платна за движение в една посока, както и от локални платна. Обектът ще разполага с няколко пешеходни надлеза и няколко моста.

Аврамова: Не се подготвя нов вариант на проект за участъка на АМ "Струма" през Кресненското дефиле

По време на брифигна стана ясно още, че ремонтните дейности трябва да приключат догодина, а стойността на целия обект възлиза на 142 млн. лева с ДДС.

,,Въпреки кризата, в която се намираме, се полагат усилия, за да може всички големи инфраструктурни обекти в България да се реализират. Работата по издаване на разрешителни за строеж на практика не е спирала и всички институции са мобилизирани максимално'', обясни министър Аврамова и даде за пример продължаващите работни дейности по магистралите ''Хемус'', ''Струма'', ''Европа'' и Софийския околовръстен път.

Водещи новини

Още новини