Младен Маринов: Не е моментът да се наказваме, а да се пазим един друг

share

Противоепидемичните мерки са в сила така, както са разпоредени от здравния министър и ние следим за тяхното спазване. Разбира се, по пазарите отговорността е на търговците и управителите на хранителните магазини. За съжаление забелязваме влошаване на спазването на мерките по пазарите заради топлото време. Много ми е неприятно, когато вечер ми докладват колко акта са били съставени. Това заяви на брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32994

,,Не е момента да се наказваме, а да се пазим един друг. Не смятам, че с наказания ще постигнем нещо повече. Препоръчваме да се носят маски, може и платнени, които стават за многократна употреба'', допълни министър Маринов.

Църквата ще направи сериозен компромис заради коронавируса

Той се закани, че ако няма промяна в поведението на собствениците на пазари, ще се предприемат действия по затварянето им.

,,Личните данни от декларациите от пропускателните пунктове администрират от служители на МВР, които имат достъп до работа с лични данни. Част от декларациите се анализират, за да се разбере дали отговарят на истината, тъй като това е част от контрола. Ще се търси отговорност там, където данните не са истински'', обясни Младен Маринов.

,,Нека на този Великден да имаме смирение пред Бога, но да избегнем масовите трапези, защото там има най-голяма вероятност да се разпространи вирусът. Да бъдем смирени и да не правим излишни пътувания до Гложенския или Троянския манастир, ако можем да посетим най-близката църква'', апелира още вътрешният министър.

,,Да, наистина имаме проблем с определени общности от българското общество. Тези общности са по-недисциплинирани и не проявяват лична отговорност. От утре ще се предприемат допълнителни мерки, за което съм ангажирал целия наличен състав на жандармерията. Стараем се да ограничим до колкото е възможно, но става въпрос за огромен брой хора. Правим всичко възможно това да става с убеждение и приканване, а където не става – с глоби'', отговори Младен Маринов на въпрос какъв контрол се налага върху ромските общности в страната.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32994

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини