9 души с инфаркт приети за ден в „Пирогов”

share

Само в рамките на вчерашния ден в Клиниката по кардиология на УМБАЛСМ „Пирогов” са приети девет пациенти с инфаркт. Това съобщи доц. Мария Младенова, началник на клиниката.

Мъж на 58 г. в съботния ден е връщан два пъти от Националната кардиологична болница, въпреки болката в гърдите, постъпва в „Пирогов” с инфаркт.

През последните 24 часа в УМБАЛСМ „Пирогов” са приети 6 души, ранени в катастрофи. Четирима от тях са оставени на лечение. Между тях две възрастни пешеходки - И.Ж. на 72 г., с мозъчно сътресение и счупване на ляво коляно и С.Т. на 86 г. със счупено дясно рамо. На лечение в Клиниката по неврохирургия са приети К.В. на 40 г. и Е.П. на 19 г., пътничка на мотор, забил се в автомобила на К.В. на бул. „Сливница”.

В 20.40 ч. от болницата в. Разлог е транспортиран 42-годишен мъж с 38% изгаряния от 3-та степен по цялото тяло. Приет е в реанимацията на Секцията по изгаряния и пластична хирургия. По предварителна информация, мъжът е паднал в запален огън в село Добърско, Разложко, след като е пил алкохол. „Пациентът е в изключително тежко състояние, предстои обсъждане за евентуална предстояща операция”, съобщи проф. Огнян Хаджийски, началник на секцията.

Водещи новини

Още новини