Бойко Борисов договори заплатите на миньорите от Горубсо (обновена)

share

Миньорите от "Горубсо" Мадан ще получат по картите си заплатите още утре. Това каза премиерът Бойко Борисов след преговорите в Министерството на икономиката и енергетиката за решаване на проблема за "Горубсо Мадан".

Той допълни, че е подписано споразумение.  Премиерът обясни, че Валентин Захариев е подписал протокол със 7 точки, чрез който прехвърля задълженията си на Николай Вълканов, собственик на "Минстрой" и "Горубсо-Златоград".

Той обясни, че е помолил Сибанк и ДСК да отворят офисите си и да заверят с необходимата сума за заплати сметките на работниците.

"Горубсо Мадан ще има бъдеще", каза премиерът Борисов.

"Благодаря на трите страни, че се споразумяха", каза още Борисов и допълни, че видял хорицата в Мадан по телевизията и тяхното добруване им било много важно.

"Оставям страните тук в министерството на икономиката с юристите да си оправят юридически бакиите. Новият министър да седне с тях и да заверят протокола", каза Борисов.

По-рано днес миньорите се заканиха да затварят пътища, тъй като за пореден ден останаха излъгани за заплатите си. Сутринта министърът на икономиката Делян Добрев заяви, че ще трябва да изчакат възнагражденията си до понеделник.

Водещи новини

Още новини