Премиерът иска промени в законодателството за концесиите

  • 24 март 2012 16:36

  • 1170
  • 6
Премиерът иска промени в законодателството за концесиите
©

"Ще има промяна при отдаването на концесии", каза премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че има концесии от 2000-2001-2002 г., които са дадени и до момента няма никакви плащания.

„Иван Костов раздаде навремето предприятията на толкова много хора и от него трябва да се търси отговорност”, каза Борисов.

Запитан защо не е направена досега ревизия на „Горубсо Мадан”, той каза - „На кое по-напред да се направи ревизия – на Кремиковци ли, Цанков камък ли, Белене ли. От 22 години насам е имало грабежи”.

На въпрос дали ще бъдат дадени ръководството и предприятието на прокуратурата, премиерът Бойко Борисов каза, че прокуратурата по закон може да се самосезира и ако иска може да го направи. Борисов посочи, че след като е видял как страдат хората в Мадан е решил, че ще направи всичко възможно, за да им помогне. Имало и вариант да се изплатят заплатите от Банката за развитие, но това нямало да бъде правилно, защото всяко предприятие, изпаднало в подобно положение, ще разчита на това.

"Имам уверение от банките, че по сметките на работниците са преведени заплати в размер на 1,2 млн. лева. Помогнахме на хората, защото нямат друга алтернатива в Мадан, няма какво да работят и с какво да изхранват семействата си", каза още премиерът Бойко Борисов.

Последвайте канала на

1170 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Попов

2012.03.25 | 23:37

4
ако иска да търси и отговорност от Международния валутен фонд защото след като комунистите не направиха никакви реформи в икономиката и накрая фалираха държавата през 96-97-ма бяхме принудени да просим заем от МВФ... ...условието на заема обаче беше спешна приватизация на всички предприятия които бяха на загуба и тежаха на държавния бюджет (каквато е задачата на МВФ навсякъде по света)... ...така че Костов бе принуден да продава на пожар за да може да си върже бюджета за следващия месец - все още малко хора знаят или се правят че не помнят че например 97-ма пенсионния фонд бе оставен от комунистите БЕЗ СТОТИНКА за пенсии за следващия месец ! Отделен е въпросът защо три правителства и 11 г. по късно никой не преразгеда или предоговори тези концесии, или пък да наложи наказания за неизпълнение на инвестиционните задължения по приватизацията !!!

2012.03.25 | 23:37

6
Г-н Попов ,условията на МВФ бяха - да се приватизират ( т.е. да се продадат ) предприятията , а не да се подаряват на една шепа ( избрани от г-н Костов ) лица. Бъдете убеден ,че само тук стана възможно ,нещо купено за 1 (един ) долар , в последствие да бъде продадено за 300 000 000 (триста милиона) долара. От където и да го погледнем - става дума за чиста кражба. Толкова за "честния" Костов.

2012.03.25 | 13:04

2
Г-н Попов,явно не живеете в България през последните 22 години и следите бегло събитията в държавата.За това най-учтиво Ви моля не изказвайте мнение без да познавате в детайли материята на прехода.№4 Ви отговорил много правилно и то само за една единствена сделка,а примерите са много и още по-фрапантни ... единствено за валутния борд,но той щеше да се случи въпреки него ... и аз не бих бил толкова нагъл да се показвам по телевизията и да давам съвети като черноглавия драгалевски коч(преподавател по политикономия и учил в Москва),а бих си развъждал цветя и бих се занимавал с откраднатият си бизнес....

2012.03.25 | 23:37

5
Попов,Костов можеше да приватизира бързо и БЕЗ ДА СЕ КРАДЕ така явно и нагло.Сега ми обясни и метода на продажбите-"РАЗГОВОР С ПОТЕНЦИАЛЕН КУПУВАЧ" има ли световен аналог???А забраната на разследващи органи да се месят и разследват кражби и злоупотреби пак ли ги наложиха на Костов от МВФ?!?!?!
11111

2012.03.25 | 20:43

3
Gorubso Kadjali,dobiva zlato-i tya e podarena prez kostovo vreme--ne e zle da se proveri kak i na kakvo rabotno vreme se raboti tam

2012.03.24 | 18:46

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Водещи новини