Разград отбелязва със спортен празник Световния ден на ходенето

Pixabay (архив)
share

Разград ще отбележи със спортен празник Световния ден на ходенето, съобщиха от общинската администрация. Мероприятието се организира от Българската асоциация "Спорт за всички", съвместно с общината и клуба по ориентиране "Абритус ".

Спортната проява ще бъде на 12 октомври в Градския парк. Организаторите предварително ще подготвят маршрути за ходене, които ще бъдат достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст и ниво на физическа подготвеност, както и за хора с намалена двигателна мобилност.

В началото и в края на всеки маршрут ще бъдат изградени пунктове за измерване на кръвно налягане и пулсова честота. Всички преминали по маршрутите за ходене ще участват в томбола с много предметни награди.

Спортното събитие е в рамките на програмата на Международната асоциация "Спорт за всички". Община Разград участва вече 27 години в Световния ден на ходенето, организирайки инициативи за популяризиране на здравословния начин на живот чрез най-лесно достъпната и естествена физическа активност - ходенето, допълват от общинската администрация.
 

Водещи новини

Още новини