Кондуктор напсува седмокласник, искал да си купи билетче с жълти стотинки

Булфото (архив)
share

Раздразнителен кондуктор е напсувал ученик, осмелил се да се разплаща с жълти стотинки за билетчето в автобус от пловдивския градски транспорт. Скандалът се е разразил в рейс №7 с регистрационен номер 8337 около 8:30 часа тази сутрин, разказаха връстници на седмокласника Петър.

Децата се качили на спирката на ул. "Димитър Талев" в посока център, за да отидат на уроци преди външното оценяване за 7 клас идната седмица. Петър е приготвил един лев от монети по 1, 2 и 5 стотинки, но при вида им кондукторът истерясал, информира "Марица".

"Започна да се кара. Казах му: "Господине, това също е валута". А той ми вика: "Каква валута, бе!" и ме напсува", описа приятелят на момчето. Служителят дори не таксувал Петър.

Кондукторите нямат право да отказват дребните монети от 1, 2 и 5 стотинки, заявиха от Община Пловдив. Заради липсата на кандидати за тази длъжност, няма подбор на подалите молба, затова и все повече стават случаите на невъзпитано, арогантно и дори престъпно поведение на кондуктори в градския транспорт.

Така в средата на май 73-годишен кондуктор от градския транспорт на Пловдив бе задържан и обвинен за блудство с 13-годишно момиче в автобуса, в който проверявал билетите.

Водещи новини

Още новини