250 души на протест срещу тока - поискаха оставката на Ангел Семерджиев (снимки)

Булфото
share

250 членове на ВМРО се събраха пред сградата пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, за да протестират срещу намеренията да бъдат повишени цените на тока, предаде репортер на novini.bg.

С викове "Мафия" и "Спрете геноцида" бяха посрещнати любопитните служители на ДКЕВР. На мястото бяха изпратени полицейски сили, а входа на сградата беше отцепен с метални заграждения. Протестиращите поискаха оставката на председателя на комисията Ангел Семерджиев. Според воеводите ДКЕВР се държи като адвокат на чуждите компании, които контролират електроразпределението и водоснабдяването в София. В столицата има крайни квартали, където потреблението на вода е огромно, но се плащат смешни сметки. Обикновено там живеят лица с индоевропейски произход, метафорично описа циганските гета лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той изрази и надежда, че скоро цената на яйцата ще падне, за да може на следващия протест воеводите да дойдат заредени със запъртъци.

Поскъпване на тока със сигурност ще има, обеща Ангел Семерджиев преди няколко дни. Юлиян Ангелов, организационен секретар на ВМРО коментира пред "Хоризонт":

Водещи новини

Още новини