Протест срещу монополите организира ВМРО

  • 01 април 2012 08:25

  • 958
  • 0
Протест срещу монополите организира ВМРО
© булфото

В деня на шегата и на новото поскъпване на природния газ ВМРО организира протест срещу по-високите цени на газа, тока, парното, горивата и лекарствата, предаде Дарик.

Протестът ще започне в 11.00 ч. на площада пред храм-паметника „Александър Невски”, а след това ще прерасне в шествие, което ще стигне до сградата на Министерския съвет. „С българите шега не бива” - това е мотото на днешния протест, насочен срещу частните монополи. "Всички български граждани, на които им е писнало от лъжите през тези 20 години демокрация да дойдат на този протест и да обявят своята позиция като граждани, на които пряко им се нарушава интересът от частните монополи и от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране да защитава и да лобира за частните интереси на монополите в България, а не за българския народ, каквато всъщност трябва да е функцията на тази комисия”, каза за Дарик Юлиян Ангелов от ВМРО.

Крайната точка на протеста ще бъде пред сградата на Министерския съвет. „Ще заявим категорично, че ако се случи подобно увеличение на цената на тока, ние ще вземем по-крути мерки и ще организираме повече протести, които да окажат натиск, както го направихме предните години и вие видяхте, че тогава имаше успех, и цената на електроенергията се вдигна съвсем малко. Затова смятаме, че ако българите излязат и покажат, че са против подобни неща да се случват на гърба им, мисля, че успех ще има”, заяви още Ангелов.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
958 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини