Николай Младенов би Борисов в мрежата

share

Най-популярният наш политик в интернет не е нито премиерът Бойко Борисов, нито президентът Росен Плевнелиев, а външният министър Николай Младенов, пише “Труд”.

В това може да се убеди всеки, ако напише името му в търсачката Google. 4,47 млн. са резултатите, които намира тя за Николай Младенов. За сравнение 1,25 млн. са “документите” за Бойко Борисов. За президента Росен Плевнелиев Google връща 1,68 млн. резултата, информира всекидневникът.

Николай Младенов е и най-активният български политик в социалните мрежи. Той е на 6-о място в класацията на българските потребители на социалната платформа Twitter. “Стоя постоянно в Twitter, защото го ползвам през телефона си и така се информирам за всички новини”, коментира пред “Труд” Младенов.

Още по-изненадващо Google пази 4,21 млн. записа за министъра на образованието Сергей Игнатов. Трети по популярност в мрежата от правителството е военният министър Аню Ангелов - 3,53 млн. Той е следван по петите от бореца за евтина и чиста храна земеделският министър Мирослав Найденов с 3,31 млн. резултата. Пети е Трайчо Трайков - 2,84 млн.

Дясната ръка на премиера - Цветан Цветанов, също надминава по популярност в мрежата Борисов с 1,54 млн. записа в Google.

Финансовият стълб на правителството - Симеон Дянков, е индексиран от търсачката само 1,15 млн. пъти. Последен с едва 167 000 линка е министърът на транспорта Ивайло Московски.

Резултатите на Google препращат до реални публикации в интернет, в чието заглавие или текст се съдържат търсените думи.

Най-напред в класацията на търсачката са публикациите, които са предизвикали най-голям интерес и са довели най-много посетители в дадения сайт.

Водещи новини

Още новини