Последна информация за състоянието на нахапаните от ротвайлери деца

share

Нощта е преминала спокойно и за двете деца, останали на лечение в спешната болница "Пирогов" след като бяха нахапани от кучетата в село Жележница.

"Вчера три братчета бяха докарани в пеотивошокова зала. Едното момченце беше освободено след обработване на раните. Наложи се друго от децата да се оперира. Към момента те са без опасност за живота. Това съобщи говорителят на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мария Пойразова.

Момченцето, което е в най-тежко състояние, има наранявания в областта на главата. Възрастният мъж е откаран в болница "Света Анна".

"И трите деца имат множество нахапвания в областта на горните и долните крайници, има нахапвания и по главата на едно от децата. Тази сутрин децата се чувстват по-добре. Те са без непосредствена опасност за живота", увери тя.

Междувременно собствениците на двата ротвайлера, които нахапаха жестоко възрастен мъж и внуците му, бяха задържани. Те са майка и син от Симеоново. Задържани са за 24 часа.

Инцидентът стана вчера по обяд, докато децата – три братчета на 7, 9 и 12 години, са се разхождали заедно с дядо си. В района на Минералната баня в село Железница били нападнати от кучетата. Случайно минаващи хора са се притекли на помощ. Децата и родителите им живеят в чужбина. Те са дошли на гости на баба си и дядо си в България.

Водещи новини

Още новини