Пуснаха срещу 1000 лв. собственичката на ротвайлерите, хапали жестоко три деца в Железница

  • 13 април 2019 19:18

  • 3906
  • 11
Пуснаха срещу 1000 лв. собственичката на ротвайлерите, хапали жестоко три деца в Железница
© Булфото

Съдът пусна срещу 1000 лева собственичката на ротвайлерите, които нападнаха три деца и дядо им в софийското село Железница. Магистратите счетоха, че има доказателства, че е извършила престъплението - не е положила достатъчно грижи и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца, съобщава Нова телевизия.

Полина Шишманова твърди, че кучетата са откраднати, а съседи разказват как същия ден мъжът ѝ Красимир споделял, че са се погрижили и кучетата ги няма. Няма разбити ключалки на клетките им. Съдът заключи, че или кучетата са пуснати от собствениците си или са избягали от дома си.

Обвиняемата е била длъжна и е трябвало да предвиди, че кучетата са агресивни и могат да причинят уврежда на животни или хора.

Събрани са достатъчно доказателства, че Шишманова е съпричастна към престъпленията, смята съдът, но допълни, че за обвинителен акт трябва да се съберат още доказателства. Няма опасност да се укрие, трудовозаета е, има чисто съдебно минало, няма и противообществени прояви. С това чисто съдебно минало най-вероятната присъда е до 5000 лева глоба. Има обаче обясним и обществен интерес.

Прокуратура поиска постоянен арест за Полина Шишманова. Тя остана безмълвна пред съда и репортерските въпроси и скри лицето си. В началото на съдебното заседание жената се разплака и се наложи съдът да я успокои.

Прокуратурата разказа за разпита на съседа на обвиняемата. Ивайло Вакалиев посочи, че на 8 април около 14.00 ч. ротвайлерите влезли в имота му и нападнали кучето му, причинявайки му тежки увреждания - извадено око, счупен таз, което станало причина за смъртта на животното. Около 23.00 ч. същия ден Ивайло говорил със съпруга на Шишманова за нападението над кучето. Питал го какво ще стане с ротвайлерите, Камбуров му отговорил, че след нападението са взели мерки и кучетата ги няма вече. Били решили въпроса генерално.

Ротвайлерите, собственост на Шишманова, са агресивни, заключи прокуратурата. Телената ограда, където живеят кучетата, не е нарушена и няма как животните да са избягали. Съпругът на Шишманова обаче твърди, че клетката на ротвайлерите е била разбита и така кучетата са изчезнали.

Александър Антонов излязъл с внуците си - Емануел Илиев, Виктор Илиев и Християн Илиев. Срещнали двата ротвайлера без каишки и намордници. Кучетата са ухапали многократно по цялото тяло и възрастния човек и трите деца, сочи експертизата на прокуратурата.

Майката Мартина Илиева разказва, че две от децата още са в "Пирогов" с предстоящи операции. Макар и да не е изготвена съдебно-медицинска експертиза, която да установи с точност травмите, за да се установи дали са леки, тежки или средни, от разказите на свидетели и огледите може да се установи, че децата са получили множество ухапвания.

Ротвайлерите не са минали задължителната ваксинация за бяс през 2019 г. Това освен нарушение, създава опасност за предаването на заразна болест на децата.

Полина Шишманова не е осъждана, по думите ѝ е застрахователен агент и има спортен лагер. Според защитата няма опасност да се укрие и да извърши ново престъпление. Защитата обясни, че обвиняемата признава вината си и много съжалява. Освен че няма опасност да се укрие трябва да се погрижи и за болния си съпруг, който е с два инфаркта и съпътстващи заболявания.

"Това, което съм мислила тия три дни е огромното съчувствие към тези три деца. Моля да не ме задържате под стража", заяви Полина Шишманова пред съда.

По смисъла на закона престъплението не е тежко - наказва се със затвор до 3 години. Жената е обвинена, че не се е погрижила за животните си и така се е стигнало до инцидента.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3906 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Нова тв да го ...

2019.04.13 | 23:50

6

Днес бяха поканили едни глупави хора , който защитаваха правата на кучетата и обясняваха как са били провокирани. Според мен тази жена ги е озлобила доста като малки и те са почнали да нападат . И всеки знае ,че животните се раждат убийци като хората тези са се родили такива . Трябва да се забранят някой породи кучета или данъците за тях да са доста големи примерно 3000 лева на година , нека да видим как ще гледа тази 3 кучета ?!

2019.04.14 | 10:33

11

Ama ti naistina nishto nerazbirash ot kucheta ama sadish i izkasvash ne kompetentno mnenie mnogo interesno zashto v tazi darjava vsichko e s glavata na dolu zaradi takiva kompetenzii kato TEB

асд

2019.04.14 | 00:53

7

не мога да разбера при положение че има стотици породи кучета защо са им на някои хора путбили ротвайлери и тем подобни, комплекси ли избиват какво ? и защо по дяволите не са вързани и с наморник тия кучета ? Тая 1000лв гаранция ми звучи като една почивка за някоя съдия ? ами ако някой беше умрял ?

2019.04.14 | 10:29

10

Zashtoto mi haresvat nikakvi kompleksi ne se izbivat i kuchetata ne sa vinovni vinovni sa sobstvenizite za tova che nesa gi vaspitali -sashto kato pri horata

2019.04.14 | 01:06

8

Хайде стига с тази омраза срещу животни.Сигурно истината не е съвсем такава каквато я представят по новините.Кой знае как се държали хората преди да ги нападнат кучетата.Много ми е странно как кучета нападат хора?На мен не ми се е случвало.Дали е късмет? Или тези които са нападнати са нещо шашави


И

КозЗа Ноздра

2019.04.14 | 09:05

9

Абе паляк, ти като видиш две кучета от селектирана за бой и охрана порода и без каишки и намордници, едва ли ще ти е до това да ги дразниш, риташ или нещо подобно. Аман от кучерасти.

2019.04.13 | 23:10

4

Аз имам кучета, едното е дива Немса овчарка и го извеждам само на къс повод и с намордник. Само когато преценя, че няма други кучета го пускам от каишката.. Не съм ок, да се разхождат на глутница ротвайлери и каквито и да било други бездомни кучета, които се опитха да ни нападнат сутринта,когато изведих моите кучета на разходка .... , които кучета бяха пуснати от екоравновесие ........ Екоравнивесие само отчита дейниост и пуска едни глутници от едно място на друго ...

2019.04.13 | 23:12

5

Глутницата ни нападна, на излизане от входа !!!

Ние

2019.04.13 | 22:34

3

Заслужава да я нахапят моите кучета, ама до кокъл за да види колко е хубаво това, което е направила гадината!!!

асд

2019.04.13 | 21:01

2

кучешки терор

Бразилец

2019.04.13 | 20:55

1

Бедни били българите..дали?! Бедни само селяците... но и тях няма да ги има до десетина години !

Добави коментар

Водещи новини