Йорданка Фандъкова: От 10 дни кърпим дупки по основните артерии на София

булфото
share

Вече от 10 дни се работи аварийно там, където движението е интензивно, където колите вървят бързо и са се образували големи дупки, да не стават катастрофи и аварии с автомобилите, каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

"От вчера започнахме работа по бул. „Цариградско шосе”, а днес – по бул. „Драган Цанков” с инжекционния метод – при него се позволява да се работи при тези температури. Ще продължим и утре, ако времето позволи, с участъците от бул. „Борис Трети”, по "Горнобански път" до автомагистрала „Люлин” – това е тежък участък в момента, а също така източната тангента от летището към Ботевградско шосе, където също така има доста сериозни зейнали дупки”, каза още Фандъкова.

„По големите булеварди, които есента подготвихме за зимата, има единични пукнатини или дупки и това е изключително важно, защото средствата, които сме определили за ремонти за тази година, ще можем да ги насочим повече за по-малките, дори и вътрешнокварталните улици. Това говори, че когато започнем да поддържаме улиците, т.е. винаги, когато се отвори малка дупка, тя да се запълва, това се отразява съответно след това и на качество и на средства. Безспорно фирмите нямат интерес да запълват малките дупки, но точно затова тук е мястото на контрола”, подчерта Йорданка Фандъкова.

Водещи новини

Още новини