Братът на убития близнак виновен за касапницата - тормозил съквартирант

Булфото
share

Убитият тази нощ в Студентски град Марио Данчев от Перник е син на преподавателите по физическо възпитание Росица и Борислав Данчеви, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Майката е учителка в основно училище "Иван Рилски", а бащата - в професионалната гимназия по металургия "Мария Кюри". Днес часовете в двете учебни заведения са били намалени, защото и преподавателите, и учениците са били много разстроени. Марио е завършил миналата година професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник. Той е танцувал във фолклорен ансамбъл към Двореца на културата. Младежът е бил много деен и активен, споделиха негови преподаватели.

Семейството се ползва с авторитет. Загиналият младеж има и по-голям брат, освен близнака Мартин, който е бил с него във фаталната нощ. Във фаталната нощ двамата братя и техен приятел излизат по заведенията в Студентски град. Към 2.00 часа Мартин решава да се прибере в стаята си. По това време вътре спи Илко. Мартин влиза, но започва да тормози спящия си съквартирант момче – пали и гаси лампите, бута предмети. Илко се ядосва. Двамата се сбутват и Мартин е избутан навън, а другото момче се заключва.

Ядосаният Мартин се обажда на брат си и другия си приятел. Двете момчета пристигат и заплашват Илко, че ще разбият вратата. Изплашено, момчето отключва. Тримата нахлуват и става сбиването. Все още не е ясно обаче кой нанася смъртоносния удар в суматохата.

Близки на убитото момче казват, че не е имал конфликти със съквартиранта си и двамата не са агресивни.

Водещи новини

Още новини