Близнакът на заклания Марио напусна УНСС

  • 28 март 2012 08:48

  • 2376
  • 3
Близнакът на заклания Марио напусна УНСС
©

Братът на убития Марио Данчев от Перник Мартин прекъсна обучението си в УНСС, защото не намира сили да се върне в Студентски град, където загуби живота си неговия брат близнак, пише в. “Телеграф”. Заедно с покойния Марио Мартин беше първи курс “Администрация и управление”.

“Двамата бяха отличници. Взеха всички изпити с петици и шестици. Мартин имаше само една тройка. Не са оставали на поправителен”, разказа пред репортер на вестника баща им Борислав Данчев. Седмица след инцидента обаче Мартин отказал да се върне в София и да продължи образованието си.

“Шокът за него е голям. Затова взехме решение да прекъсне за известно време”, обясни бащата. Заедно с родителите си обаче първокурсникът трябвало да отиде за последно в УНСС. Щом спрели колата пред университета, Мартин започнал да повтаря: “Няма да сляза. Нямам работа там. Изпитвам ужас от Студентски град, не искам да се връщам повече”.

За да го успокои, Борислав Данчев слязъл сам и отишъл право в ректорския кабинет, където бил посрещнат от проф. Статев. “Ректорът се опита да ме убеди, че Мартин трябва да продължи да учи там. След като ме изслуша внимателно обаче, предложи студентските му права да бъдат прекъснати през втория семестър, а следващата година да продължи откъдето е стигнал. Дали това време ще му е достатъчно, Господ знае”, казва още Данчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
2376 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
много ясно, че ще се скрие вдън земя

2012.12.28 | 20:33

3
студентите са му направили живота черен, всеки го гледа накриво, вече и мацките не му пускат, в общежитието му подвикват: "няма ли да пробваш и в моята стая да влезеш тази вечер след купон?"
духайте го журнали

2012.03.28 | 23:19

1
а дядото на умрелия ква пенсия взима няма ли да пишете тъпи журналисти умрехте от глад
Илко

2012.12.28 | 20:33

2
Ела да те заколя и тебе пернишки боклук. Първо с винкела в гъза и после ще те разпоря с мачетето. Да ходиш да ровиш гроба на дядо си майка ти вмирисана дайба

Добави коментар

Водещи новини