Цветанов: Не може да има полицаи във всяко общежитие

  • 29 февруари 2012 12:19

  • 1667
  • 4
Цветанов: Не може да има полицаи във всяко общежитие
©

"Трябва да се въведе по-строг режим в студентските общежития. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието, полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти."

Това каза министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в Министерски съвет.

Министърът подчерта, че инцидентът, завършил с убийство на студент, е станал под влияние на алкохол. Назначени са и кръвни проби, за да се установи, дали са употребявани упойващи вещества от замесените в скандала.

"Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие. На Свети Валентин, когато млади двойки празнуваха и компании се веселяха, имаме седем сигнала, които са постъпили в структурите на СДВР, шест от тези инциденти са на територията на Студентски град", каза министър Цветанов. Той заяви, че винаги се усилва присъствието, но не е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуален инцидент.

Министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко изрази съболезнования към семейството на убитото момче.
В 14.00 часа министърът е поканил на среща всички ректори, които имат общежития на територията на Студентски град.

В най-скоро време трябва да имаме готовност с постановление всички общежития на територията на София да минат към „Студентски столове и общежития”, каза министърът.

"Целта е да се създаде централизирана форма на управление на тези общежития и по-голяма дисциплина. Очевидно ще върнем неща, които бяха в миналото, някакъв час, след който общежитието се затваря и който нарушава всички тези правила, да излиза на квартира", каза Игнатов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1667 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
емил веселинов

2012.03.01 | 11:07

4
Преди измислената ''демокрация'' имаше само квартални милиционери!НА 100 ХИЛЯДЕН ГРАД СТИГАХА!Явно не ставате!
Патриот

2012.03.01 | 11:07

3
То някой студент като иска да се напие той може и в 7 вечерта да почне да пие .Той може да си вилнее из общежитието .Няма никакво значение дали има вечерен час или не
Аз

2012.03.01 | 11:07

2
Затова трябва да има закони Цветанов. За да имат страх престъпниците. Никой не иска полицай на всеки метър. В Австралия където живее мой познат по улицата не може да видиш полицай. Хората оставят колите си отключени, когато се отделят от тях замалко. Но иди да откраднеш - 10 години за кражба на кола дават. Закони му е майката Цветанов. И армията да изкарате на улицата същата работа, като няма закони.

2012.03.01 | 11:07

1
Ти чете ли нашите закони да видиш какви са? Имаме си закони - слънце! Проблемът, както винаги, е в прилагането им.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини