Мая Манолова: Правителството трябва да подпомага водно бедните хора в страната (видео)

share

Липсва подобрение на качеството на ВиК услугата, на качеството на водата, липсват и реални инвестиции. За 2017 г. няма намаляване на загубата на вода, а напротив - увеличават се. Затова настояваме за преразглеждането на бизнес плановете на ВиК-та. Това заяви националният омбудсман Мая Манолова по време на публичното обсъждане заради предстоящото увеличение на цената на водата в сградата на КЕВР, предаде репортер на Novini.bg.

Съмнението на гражданите е, че ВиК не изпълняват своите функции и ангажименти към потребителите, подчерта тя. 

По думите ѝ готвеното увеличение е несправедливо. Манолова попита КЕВР какви са ползите от досегашните увеличения на цената на водата. „Ако реалните ползи не са налице, тогава е неизбежно да се преразгледат бизнес плановете на дружествата“.

На следващо място е социалната поносимост на цената на водата. Крайно време е правителството да предприеме мерки за подпомагане на водно бедните хора в страната. Има хора, които не могат да плащат сметките си за вода. Ще настояваме за нормативни промени. Наясно съм, че като омбудсман не мога да спра увеличението на цената на водата, но мога да поставям проблемите на масата и да настоявам те да бъдат решавани“, подчерта Манолова.

Водещи новини

Още новини