Отвориха офертите за изтребителите (видео)

Pixabay
share

Днес е хубав ден за българската авиация. Това е исторически момент, с който се надявам, че започва процесът на модернизация и превъоръжаване.

Това заяви пред журналисти зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов след официалното отваряне на трите предложения за нови военни изтребители, предаде репортер на Novini.bg

Предложенията за нови самолети са от САЩ, Италия и Швеция – съответно това са Ф-16 и Ф-18, „Юрофайтър“ и „Грипен“. От трите предложения само "Юрофайтър" е употребяван, другите са нови.

,,Оттук-нататък документите ще бъдат отнесени в регистратурата за класифицирана информация. Ще бъдат описани всички екземпляри. От утре започва двуседмична работа на Комисията за обсъждане на предложенията. В това време Комисията може да отправя въпроси, свързани с предоставените документи. Така че от утре започваме да работим с вас'', обърна се Запрянов към представителите на трите държави, изпратили своите оферти.

,,Накрая министърът на отбраната ще вземе крайното решение и ще го отнесе до парламента и след това ще влезем в разговори с избраната страна-производител'', обясни още зам.-министърът.

Водещи новини

Още новини