Затягат контрола върху източниците на фини прахови частици в Шумен

Gettyimages
share

През летния сезон ще бъде засилен контролът върху източниците на фини прахови частици в атмосферния въздух на територията на Шумен, съобщиха от общинския пресцентър.

От местната администрация обръщат внимание на всички физически и юридически лица, които извършват складови, ремонтни и строителни дейности, свързани с формирането на неорганизирани емисии на прахообразни вещества, да вземат необходимите мерки.

Сред тях са: да се ограничи складирането на инертни строителни материали на открито, а при наличие на такива да се предприемат мерки за оросяване или поставяне на покритие, което да предпазва от запрашаване; след запълване на изкопите, излишните количества прахообразуващи материали да се извозват своевременно; да се извършва оросяване при осъществяване на дейности, при които се формират прахообразни вещества.

При транспортиране на строителни отпадъци, земни маси и насипни материали трябва да се използват платнища за покриване на транспортните средства. Ще трябва да се почистват своевременно и уличните платна в случай, че са замърсени с инертни материали, строителни отпадъци или земни маси, допълват от пресцентъра на общината.
 

Водещи новини

Още новини