Валери Симеонов: Омбудсманът не може да присъства където си пожелае (видео)

Кадър БНТ
share

Никога не съм гонил Мая Манолова. Това е фалшива новина. Истината е, че тя сама прецени, че трябва да напусне. В крайна сметка тя трябва да има покана, за да присъства. Такава е процедурата – не може омбудсманът да ходи където си пожелае. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на „Денят започва'' по БНТ.

,,Тристранния съвет е институция, в която много трудно се работи. Там има огромен сблъсък на интереси между работодатели и синдикати. Работи се под голямо напрежение, въпреки че в последно време смея да потвърдя, че заседанията протичат относително спокойно'', добави Симеонов и каза, че там се дискутира всичко и няма такова нещо като неудобни въпроси.

Относно фалшивите ТЕЛК-ове вицепремиерът посочи, че една от основните задачи на Обединените патриоти е да бъде осветлена цялата система, защото в нея преобладават злоупотреби и мащабна корупция.

,,Ще сменим системата за формиране на процента инвалидност. Не може хора с леки болести да получават тук 20 процента, там 20 процента'', категоричен беше Симеонов и обяви, че новите промени са заимствани от германския модел.

,,Нямам проблем с министър Ангелкова. Имам проблем с превръщането на българския туризъм в нискокачествена алкохолна дестинация'', обясни още вицепремиерът за отношенията си с министъра на туризма и допълни, че няма да допусне самозабравили се чорбаджии да съсипват плажовете ни.

,,Чумата по животните е следствие от човешки фактор, който е бил несъзнателен. Подал съм сигнал до ДАНС. Чумата не бива да се ползва с политическа цел. Има нерешителност на институциите, районът трябваше да бъде отцепен. Не може постоянно там да кръжат разни репортери и да провеждат напоителни интервюта. В крайна сметка това е заразен район, разберете го'', завърши Валери Симеонов.

Водещи новини

Още новини