Валери Симеонов изгони Мая Манолова от заседанието на НСТС (снимки)

  • 17 юли 2018 13:19

  • 14043
  • 13
Валери Симеонов изгони Мая Манолова от заседанието на НСТС (снимки)
© Булфото

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на бе изгонена от заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.  Вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 попита Манолова какво прави на съвета, след което поиска мнението на социалните партньори дали тя да остане.

Бизнесът се съгласи при едно условие - че някой признае омбудсманa за член на своята делегация. Синдикатите обаче бяха категорично против тя да остане на Тристранката.

Преди да изгони омбудсмана от заседанието Симеонов заяви, че Манолова е трябвало да поиска по-рано разрешение да присъства. Премиерът и главният прокурор да се появят неканени и тях ще накарам да напуснат, заяви Симеонов, цитиран от "Булфото".

Мястото ми е там, където се обсъждат проекти, засягащи правата на гражданите, каза Манолова. Тя обоснова присъствието си със законово право.

В края на миналата година, без никакви дебати в парламента, без никакви обяснения, без финансова обосновка - на миньорите беше отнето правото да се пенсионират по реда, по който се пенсионираха до момента. На подземните миньори, които имат по 10, 15, 20, 25 години подземен стаж, посочи Манолова.

Членовете на НСТС обсъждат проектите на постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Правилника за устройството и организацията на работа на органите за медицинска експертиза.

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди и новият модел за оценка на вида и степента на увреждане. Здравното министерство предлага да отпадне математическата формула за изчисляване на множество увреждания при издаване на решения от ТЕЛК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14043 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
гост

2018.07.18 | 23:48

13
А Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ...ДА ИЗГОНИ И СИМЕОНОВ-------КАТО КАКЪВ СЕ Е ЯВИЛ ТОЙ НА ТОВА ЗАСЕДАНИЕ - ДА ЗАЩИТАВА ПРАВАТА НА ХОРАТА ЛИ ?!!!!!!!!!
гост 2

2018.07.17 | 16:18

9
Тя е навсякъде, където хората имат проблеми. Почти като летящия холандец - пред палатковия лагер, пред социалното министерство, чак до източна България и всичко това само в един ден. А защо никой не пита как го прави? Със самолет и държавната лимузина от Националната служба за охрана! От кого е охранявана и защо? Защо освен космическата й заплата, разходи за бездарни сътрудници (вижте ги: изпаднали от борда хора от БСП и СДС) трябва да има и такива привилегии? Нека изразява и защита интересите на народа с друг статут и с други разходи, нормални за длъжността...

2018.07.18 | 00:08

12
Радвай се , че има такъв човек, който да се грижи за хората!Да ви се чуди човек какво точно искате.

2018.07.17 | 23:36

11
Омбудсмана представлява всички граждани и няма нужда от препознаване от никакви организации. Ако сте забравили на кого служите, подайте си о.с.т.а.в.к.и.т.е!
мео

2018.07.17 | 16:36

10
Абсолютно е прав Симеонов. Първо медийния герой Манолова не е над правилата в държавата. Второ това, че обикаля на държавни разноски навсякъде където някой се изкашля не значи че помага с нещо - тя обещава на всички неща, които искат да чуят и много добре знае, че нито има възможност да свърши нито са и работа. Неините медийни изяви сред хора и кози за сега помагат единствено на личния и рейтинг.
123

2018.07.17 | 16:13

8
Чак пък изгонена!
Най-накарая някой да й покаже да си знае мястото! Този съвмет е орган за консултации и сътрудничество между правителство, синдикати и работодатели и никой друг не може да присъства без покана на някоя от страните. Омбудсманът е важен, но не може да влиза където си поиска и когато си поиска. Така е в правовата и демократична държава - ИМА ПРАВИЛА И ТЕ СЕ СПАЗВАТ ОТ ВСИЧКИ, ДОРИ И ОТ ОМБУДСМАНА!
Гост

2018.07.17 | 15:48

7
Костов купи синдикатите - те за това лаят поръчково , бизнесът са ченгета , Симеонов е втория инженер в парламента - след Ал. Божков . Какво са работили реално тия ? Ще я изгонят .

2018.07.17 | 15:21

6
о народе от дълбок сън се събуди......... и синдикати и работодатели всички са подкупени........ имаме право само за една диагноза....... имаш диабет 49%,бял и черен дроб ,сърце функционират по 35% ,носиш очила 5 диоптъра,чревно стомашни болки ......... ТЕЛКОВО РЕШЕНИЕ --- ЗДРАВ, ОТИВАЙ ДА КОПАЕШ ..... ВИЖТЕ НА КАКВО ВИСОКО НИВО Е НАШЕТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,НЯМА ДА ПОЗВОЛЯВА ДРУГИ БОЛЕСТИ ДА НИ НАПАДАТ ОСВЕН ЕДНО ЗАБОЛЯВАНЕ......... БРАВО ,ЩЕ СТАНЕМ НАЙ-ЗДРАВАТА И КОРАВА НАЦИЯ В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА
!!!!!!!!

2018.07.17 | 15:04

4
Да изгониш Майчето- машината за лаене е голям риск! Сега не мойш и затвори устата и с чеп, ще кенза като бабичосал гъз...

2018.07.17 | 15:13

5
Да коментираш Майчето също е голям риск! Сега усмърдя паизажа на собствения си усран гъз!

2018.07.17 | 14:44

3
Така ще изкарат хората здрави, ще решат всички проблеми.....Много повърхностно и не професионално... А самата постъпка е глупава само вдигате подкрепата на Майчето и настройвате хората още повече срещу вас.

2018.07.17 | 13:47

2
Само искам да видя как точно ще се случи да изгони Боко или Цацата...

Добави коментар

Водещи новини