Старозагорец се оплаква от църковни камбани

Pixabay
share

Старозагорец се оплакал на горещия телефон на общината от сутрешния звук на камбаните на Катедрален храм „Св. Димитър“. Множество сигнали са получени за силна музика от заведения и от музикални уредби на открито, както и от струпване на шумни компании в междублокови пространства и паркове, предаде Дарик.

След подадена информация и извършена проверка от екип на общинското звено „Контрол и обществен ред“ са обезопасени две катерушки – люлка и въртележка, в парк „Артилерийски“. Предстои оглед на всички съоръжения, които се използват от деца. Подаден е сигнал за младежи, чупещи съоръжения на детска площадка до блок №172 на ул. „Св. Троица“.
 
Оплаквания са постъпили за бездомни кучета в Студентски град, около блок №8, в кв. „Железник“, както и в село Богомилово. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

След получена информация на Горещия телефон са взети мерки по ремонт на лампи от уличното осветление и светофарни уредби, както и за обезопасяване на улични шахти, премахнати са изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани.
 
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 13 до 15 юли, са отчетени близо 100 сигнала като над 30 са за неправилно паркирани автомобили.

Водещи новини

Още новини