Валери Симеонов: Действията на пилотите граничат с национална измяна

Булфото (архив)
share

За мен действията на пилотите от авиобаза Граф Игнатиево граничат с национална измяна и няма значение, че е в мирно време. Това каза, като свое лично мнение, вицепремиерът Валери Симеонов в Пловдив, предаде БТА.

По думите на съпредседателя на коалицията "Обединени патриоти" там е трябвало да има уволнени хора. "Като бивш военен и от семейство на такъв не мога да си помисля, че военен, независимо дали летец, пехотинец или танкист, ще откаже да изпълни воинския си дълг, независимо дали в мирно или военно време, защото бил незраположен", посочи Симеонов и добави, че не споделя констатацията на прокуратурата. Военните трябва да изпълняват воинския си дълг и затова те се подчиняват на едни по-особени закони - устави. В тези устави са предвидени много сериозни санкции, защото има едно понятие - измяна на родината или национална измяна, коментира Симеонов.

"Това е престъпление, което не бива да се оставя без последствия", категоричен бе вицеприемерът, който направи първа копка на полицейско управление в пловдивския район Шекер махала.

Водещи новини

Още новини